home to blog 120 mbps de la UPC

120 mbps de la UPC

Dupa ce am stat o zi fara internet si am suferit am fost ieri sa ma satur si de internetul pe care nu l-am folosit in week-end.

Am testat ieri netul de 120 de mega de la upc impreuna cu Cetin, Alex, Alex, Vlad si Clickio.  Lumea a fost fericita la locatia testarii, eu foarte sceptic.  Intre timp mi-am amintit ca Alex, un prieten, are abonament la UPC si chiar m-a intrebat ce router wireless sa ii recomand, cu tehnologie N, ca sa poata transfera la viteze mari. Asa ca i-am intrebat si pe cei de la UPC ce router recomanda sa instalam. Si mi-au zis ca pentru 8 lei in plus putem lua optiunea de modem cu wireless cu tehnologie N, conectabil undeva la maxim 300 mbps.
Pentru cei care nu stiu, aproape toate laptopurile ce au placi wireless N, se pot conecta in maxim 144 mbps.

Testul de viteza la locatia in care ne-am vazut a fost satisfacator. Am tras cu viteze bune, iar de aici era scepticismul meu. Sa zic, ah astia s-au pregatit pentru noi acolo. Au facut una, alta, iata din cauza asta merge netul cum trebuie. Asa incat l-am sunat pe Alex si l-am trimis intr-un magazin UPC ca sa isi ia modemul nou. A fost si-a luat modemul nou. S-a dus acasa, l-a conectat la cablul tv si a obtinut viteza asta de transfer.

Viteza optinuta in internet, nu in metropolitan.

Deci netul de la UPC de 120 de mega e international, e direct in internet, iar acestia pe buna dreptate nu fac diferenta intre traficul metropolitan si cel international.

Daca sunteti curiosi cum se conecteaza modemul si cum transfera asta prin internet, iata aici poza cu pagina de status a modemului.

iar testele efectuate de Alex la el acasa, o locatie “nepregatita” in prealabil de catre UPC au dovedit ca viteza asta e disponibila in orice punct al retelei, in orasele in care aceasta viteza e disponibila: Bucuresti, Buzau, Constanta, Braila, Galati, Roman, Focsani, Timisoara, Deva, Curtea de Arges, Ploiesti, Cluj Napoca si Iasi..

Printre altele am aflat ieri ca UPC nu permite incarcari mai mari de 80% decat capacitatea retelei. In conditiile in care acest lucru se intampla in nodurile lor se efectueaza imediat operatiuni de marire a capacitatii. Sunt failsafe, telealimentand echipamentele cu curent electric, fara a depinde de reteaua electrica locala.
Orice avarie in reteaua UPC se rezolva in maxim 8 ore. Daca aveti vreo problema de asta, as fi curios sa stiu in cat timp s-a rezolvat. Iar altfel, call-centerul UPC da telefoane clientilor ale caror echipamente raporteaza automat disfunctionalitati pentru a se asigura de calitatea serviciilor sale.

Modemul de la UPC arata cam asa, fiti atenti la conectica, nu mufele alea pe care le aveti multi dintre voi la tv. Astea sunt standard acum.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

30 thoughts on “120 mbps de la UPC

  1. Pe parte B2B, UPC a lucrat mereu cu Cisco. Reteaua e facuta cu echipamente Cisco. Acuma au pus si in capete, la clienti, tot Cisco. Au muncit mult pana au dat drumul la astia 120 de megi. Proiectul intrase in lucru de vreun an jumate inaintea lansarii si au dat drumul la viteze de pana la 100 Mb international pe reteua de cablu coaxial inca de anul trecut din vara pentru clientii B2B (firme).

 1. Cumva ma amuza articolul asta. Imi aduce aminte de un “tehnic” pe care l-am auzit la un moment dat zicand: “de ce sa faca trafic in ambele directii, daca el face teste de viteza one-way?”

  1. Abonamentele pe care le compari au caracteristici diferite. Nu e doar latimea de banda pe care o platesti la abonamentul de la UPC. Abonamentul de 120 Mb de la UPC e superior acelui xDSL de la RTC.

 2. Sunt foarte dezamagit de serviciul UPC in legatura cu viteza reala pe NET. Pur si simplu, sunt foarte MINCINOSI, daca nu cumva chiar excroci. Eu platesc pentru o viteza de 60 si cand o masor observ spre;BUCURIA; mea ca abea daca se ridica la 5 cu 2,3. Ce parere pot avea, decat aceea ca ma inseala FARA RUSINE. SA LE FIE RUSINE SI-I ASIGUR CA IN SCURT TIMP, VOI REZILIA CONTRACTUL CU HOTII.

 3. Nu stiu ce teste ati facut voi dar eu am ajuns pe situl asta dupa un search pe google despre viteza upc cand dupa 10 teste consecutive nu am scos mai mult de 20 mega pe un abonament de 120 mega /:)

 4. buna ziua!
  mai baieti!eu sunt din constanta am abonament de 4 ani de la UPC platesc 1700 lei vechi am abonamentul 120/mb primu an a fost de 100/mb apoi l-am marit….
  cand am fost sa imi caut un abonament perfect pt nevoile mele la 5 televizoare programe hd cu o viteza mare la internet un bun service si sa fie si acceptabil la bani a fost numai cei de la upc
  la romtelecom imi cerea tanti aia 15 mill doar conectare daca nu vroiam sa cumpar aparatele ma ajungea cu tot cu chiri undeva la 280 lei pe luna cea ce este enorm….
  cei de la rds la noi in cta au cam luat aploare cam in toate blocurile cu 4 etaje au abonamente de 30-50 de lei isi fac treaba cu banuti astia cei de la rds dar am auzit numai probleme au abonati ca vine service-ul la iei foarte greu intarziere cate o saptamana daca ii suni si nu prea esti priceput te ia nenea ala la un misto de nu te vezi si ofteaza si face 1314 ifine m-am dus la o reprezentanta rds era o tipa dintrasta cu cingo cu pixu in mana foarte zeflemista…. ma punea sa fac 2 abonamente ca imi da reciverele in 3 saptamani (nici daca comand ceva din america nu dureaza atat)sa nu mai zicem de abonament de internet ca imi cerea 100e pe luna si bine inteles ca mi-a trecut…
  eu acum 4 ani am avut internet de la alienstation alti pocnitori si aia de i-am dat in judecata…alta poveste. si cablu aveam de la upc sincer nici in ruptu capului nu am vrut sa ajung la iei am zis ma duc ultima oara la upc si a zis cumnatamiu “-ba eu am de la upc tv si sunt multumit tare” dar internet nu avea de le ei insfarsit..ma duc la upc caseriile interesante cu prezentare nu 12000 de birouri 12000 de secti…. erau 3 femei m-am dus la femeia din mijloc i-am zis femei ce vreau ca vreau viteza mare la internet 5 televizoare a zis ea acolo ca nu poate la 5 televizoare dar sa vb cu nu stiu cine sa vada daca poate sa ma rezolve a sunat la om a zis ca se poate chiriile la accesori eftin internetul foarte bun sunt multumit pana peste cap a doua zi au venit la ora zisa 12 au zis ca vin au venit eu sunt foarte tipicar oameni aia m-au suportat,dupa 2 saptamani am vazut ca am niste probleme internetul nu mergea exact cum trebuia televizoarele se cam bloca imaginea(era semanlul slab) am sunat-o pe doamna care mi-a facut abonamentul(doamna nu este ce mi-ati promis!! ) mi-a zis doamna ca suna ea sa vada care este treaba si dupa 20-30 de min sa sun la service zis si facut am sunat la service au venit baieti a doua zi tot la o ora stabilita nu prea am fost atent la iei dar au mormait acolo ceva ca nu este in regula si au zis ca se intorc peste 2 zile ca este cam mare problema ce am eu acolo…. bun sau intros cum au zis si au inceput sa schimbe cablu de pe stalpi si ce mai aveau iei acolo cred ca si splitarele pentru ca era instalatie veche si au schimbat cam 10-15 km de cablu si uite asa eu nu a mai avut probleme de 4 ani si internetul zbarnaie televizoarele merg brici inca a mai facut si mici schimbari la televizoare ci++ si alte nebuni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: