De ce noi nu putem fi la fel?

580

In poza de mai sus vedeti cum acea furgoneta de culoare visinie opreste in spatele autobuzului pe banda a doua. Furgoneta a stat oprita in spatele autobuzului atat timp cat autobuzul a fost oprit in statie. In momentul in care autobuzul a plecat din statie a avut banda libera pentru a se putea incadra, iar indeaproape a fost urmat de furgoneta. In spatele utilitarei s-au mai strans atunci cateva masini, nici una dintre ele nu a claxonat.  Sa dam vina pe faptul ca poza a fost facuta duminica? Nu! N-are nici o treaba ziua de duminica cu alte zile. Sa dam vina pe faptul ca afara era umed pe jos? Nu, singura vina e ca poza asta e facuta in Praga, intr-unul din cartierele orasului, nu in centru. Eram in Praga 4 parca.

La noi … se vede asta.

Ce greu o fi sa conduci regulamentar, ce greu o fi sa nu te bagi intr-o intersectie daca o blochezi, ce greu o fi sa stai calm la volanul tau in loc sa claxonezi? Crezi ca intarzii mai mult? Din contra, ajungi mai repede.

Partea buna a lucrurilor e ca dupa toata experienta cu drumurile alea din Praga am inceput sa fiu la fel in trafic. Partea proasta e ca ceilalti nu te inteleg de ce nu esti agresiv si astfel te claxoneaza cand opresti sa treaca unul care daca nu te blocheaza pe tine ii va bloca pe altii, ei nu inteleg de ce opresc sa las o coada de 8 masini sa intre pe o singura banda, atat timp cat eu sunt singur. (pentru ca aia 8 au asteptat sa treaca toti astia de pe banda mea, ii lasam acum si trecem si noi).

Dar nu, noi nu putem fi la fel.
Si daca mergem un pic in istorie, stiti ca impreiul roman avea la granite … barbarii. Astia suntem noi

http://www.zoso.ro/2009/10/maimute-urbane.html

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply