home to blog Viteza trenurilor

Viteza trenurilor

Teoretic putem, practic nu se poate.

 

_MG_3113

Am fost in Simeria la depoul de locomotive, in minunata excursie intitulata sugestiv VizitainHD. Si acolo m-am suit intr-o locomotiva, unde am vazut kilometrajul ca putea sa indice 200 km/h. Si atunci ma intreb, cu cat sunt facute sa circule trenurile noastre daca au ditamai kilometrajul de 200 km/h pe locomotive?
Si daca e atat, de ce nu putem asigura semnalizrea respectiva ca sa se poata atinge o viteza buna?

 

Vizită în HD” 2013 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi HD Travel. Proiectul este susţinut de Primăria Oraşului Simeria, Agenţia de turism TOC Internaţional, Best Hotel Hunedoara, Cred ONG, CastelulCorvinilorHD.ro, Webbusiness.ro. Partener media: săptămânalul REPLICA.

6 thoughts on “Viteza trenurilor

  1. Ce semnalizare? E problemă de infrastructură la noi. Locomotivele româneşti pot prinde liniştit viteze de peste 100 km/h, problema e că nu suportă şinele viteze aşa mari.

  2. Pe Bucureşti-Constanţa o fi problemă de semnalizare, că acolo fură ăia fiecare sârmuliţă, dar în rest problema e că şinele sunt vai de ele.

  3. Ciprian are dreptate, cred ca vitezometrele sunt standardizate.
    apoi, Piticule, nu vezi ca are semn rosu pentru 120km/h. asta e pentru ca mecanicul sa stie clar care e limita de viteza pe… sine 🙂

  4. Tata e mecanic, sunt unele locomotive care la 120 km/h abia simt trenul, problema e ca se baga bani in autostrazi… si pentru infrastructura CFR nimic sau aproape nimic. De ce? Simplu, e mai usor de furat dupa cu firme binevoitoare ale clasei noi de politicieni… Noi romanii vrem multe dar adevaru’ e ca suntem rupti in fund… plus de asta eu sunt nemultumit ca se fac aceste autostrazi, mai bine dezvoltau soselele decat sa fure politicienii banii… Cat am dat noi pe autostrada bechtel rezolvam cu un covor asfaltic mai toate arterele importante din Romania… A mai facut poporul asta greseli si in trecut dar tot politicul a fost de vina insa e o alta poveste… De banii astia mai bine cumparau f16 de la americani si acolo tata nu mai fura nimeni nici un cent plus ca se intorceau banii in tara prin parteneriat cu ei. Asa ce am facut, am construit pentru o parte minoritara a Romaniei autostrazi de toata jena cu preturi imense si pe care oricum le vor folosii doar o parte a romanilor… Da, poti zice ca se v-a dezvolta Romania… dar in plina criza nu bagi bani ca prostu intr-o gaura fara fund… Daca investesti, ma refer aici la CFR, o mica parte din cat ai dat la autostrazi ai putea sa aduci aici si trenuri de mare viteza da’ asta e deja din alt film, nu suntem in stare de infrastrucutura veche… Stiu ca pe tronsonul Bucuresti – Suceava se circula decent cu 160 km/h chiar cu locomotivele produse la Craiova…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: