home to blog viatza

viatza

Viata e ca un trandafir, este intai boboc, apoi infloreste, imparte parfum, este frumos, este iubit de catre oameni, apoi se usuca, se ofileste si moare.

Uneori, dragostea nu e primita si tratata asa cum trebuie, iar trandafirul se ofileste inainte de vreme. De fiecare data cand o floare este trimisa din dragoste, ea va rezista si nu se va ofili niciodata.

Floarea mea nu s-a ofilit nici acum, e aici, in fata mea, asteapta sa fie oferita.

Afara ploua …

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “viatza

 1. Ar fii indicat ca persoanei potrivite si sa-i oferi trandafirul, pt ca oricata dragoste ai avea tu de oferit, daca nu este primita cu aceeas intentitate nu va trai.
  D-asta si spun “iubeste si vei fii iubit”, pt ca depinde de cat de mult o persoana este dispusa sa-si deschida sufletul. Daca iubesti si nu arati asta s-ar putea ca partenerul sa nu inteleaga, ci doar sa creada ca-i esti indiferent. Iar daca iubesti si arati asta mult pre mult, si devii obsesiv, s-ar putea ca partenerul sa se plictiseasca. Toate au o masura chiar si in dragoste, dar limitele se creaza in functie de cerinte. Cele mai importante 3 lucururi intr-o relatie sunt:
  1. Detaliile
  2.Limitele
  3. Compromisurile
  Si fiecare dintre ele este in stransa legatura cu celalta. Daca ajungi sa le stapanesti pe toate, relatia va functiona. De ce? Pt ca: DETALIILE fac lumea ce ne inconjoara, ele sunt responsabile de intensitatea unei relatii, ele sunt miezul, sunt primele pt ca detaliile sunt cele mai importante; cu cat observi mai multe, cu atat esti mai aproape de sufletul celuilalt. LIMITELE: intr-o relatie trebuie sa stii cat de departe poti merge alaturi de cel de langa tine, cat de mult sau de putin poti intinde nervii celuilalt (nu in sensul de-al enerva pana in scoti din pepeni, ci felul de a te comporta, cat poti sa risti si cat poti sa castigi). COMPROMISURILE: acestea sunt pur si simplu produsul limitelor cu al detaliilor. Daca iese pozitiv e de bine, daca iese negativ de e rau, iar daca este egal cu zero e si mai rau. :))

  Mi-ar place sa dai reply la postul asta si sa-mi spui parerea ta.

 2. indiferent daca e oferita sau nu floarea tot se ofileste, asa ca ai face bine sa o oferi cuiva care are nevoie sa primeasca asa cum ai si tu nevoie sa oferi… Cand va veni cea careia vrei sa ii oferi trandafirul s-ar putea sa fie uscat.. si oricum ii vei lua altul.. Chiar daca nu te multumeste pe tine… macar multumeste pe altul pentru moment! scuze daca ma bag in vorba.. nu te cunosc… doar ma uitam cam ce scriu romanii la chestia asta de la yahoo… da mi-a placut ce ai scris tu! bafta si vezi cu floarea.. ca tot in metafore am vbit si eu!

 3. Nu cred ca floarea trebuie oferita doar persoanei potrivite, caci nu poti sti dinainte daca cel/cea caruia o oferi este cea potrivita. Cred ca “secretul” consta in a oferi fara sa astepti nimic in schimb, sa dai din tot sufletul fara a astepta nici macar un simplu multumesc … si atunci totul se intoarce inzecit. E un risc enorm, caci ai sanse egale sa castigi sau sa te inseli … dar daca nu incerci de unde poti sti ce-ar fi putut fi, ce s-ar fi intamplat daca…
  Cineva spunea la un moment dat ca “de fiecare data cand iubim, e singura data cand am iubit vreodata” … sincer? cred ca are dreptate, caci fiecare persoana care ne trece prin suflet e iubita pentru altceva, din alte motive, in alt fel si de fiecare data sentimentul e inaltator si unic … sau poate gresesc eu 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: