home to blog Unde-i blogosfera, unde-s bloggerii?

Unde-i blogosfera, unde-s bloggerii?

Ma tot tin sa scriu despre Re:seminarul de saptamana trecuta, evenimentul ogranizat de Ecostin prin refresh.ro, unde au participat bloggeri dar si oameni de online deopotriva.

Am tot citit comentarii, toata lumea spune cam acelasi lucru. Noi bloggerii suntem gata sa vorbim de evenimente, sa participam la evenimente, numai bagati-ne in seama. Cealalta concluzie a fost faptul ca Joe a vorbit despre branding in termeni generali.

Dat fiind faptul ca audienta a fost doar de cateva persoane si nu s-au taiat bilete la intrare, probabil ca terbuia sa fim mai apropriati, trebuia sa comunicam iar speakerii sa interactioneze cu publicul mai mult. Acum nu stiu, mi-a placut de Cristina care a intrebat cati aveti twitter d-aici? Dar oamenii n-au reactionat, eh … trebuia mai mult.
Cealalta chestie a fost ca lumea ori trebuia sa o opreasca pe Joe, ori ea trebuia sa dea militaria din pod si sa ne zica cum facem un brand de talia coca-cola din doua miscari, pentru ca nu-i asa chestii generale aflam si noi din carti sau de pe net, cum se aplica ele, atunci intervin lucrurile picante. (sau asta e doar parerea mea)

Si ca sa reinventam roata, genul asta de intalniri au mai fost organizate de Manafu, sau de Bobby acum cativa ani, cand toata blogosfera era la inceput. Ma oftic si nu inteleg de ce naiba nu putem creste nivelul lor sau cel putin sa existe o constanta in intalniri, din care sa se creasca ceva, sa se dezvolte un lucru – cu workshopuri si rezultate – dar si chestii noi pentru altii noi.  Btw, Costin, ceva video, ca n-am putut sa stau pana la final, suna telefonul in draci.

Pentru ca imi spunea cineva la B’estfest care ma vazuse ca’s piticu: care internet? Ce cauta omul pe net cand intra prima data?

Links:

Raluxa, Tara, Radu, Magda, Budddha.

Poza de la sorin facuta de raluxa.

11 thoughts on “Unde-i blogosfera, unde-s bloggerii?

 1. Piticu, daca astfel de evenimente au fost in urma cu ceva ani, atunci erati putini bloggeri. E bine sa se reia astfel de discutii si pentru ceilalti 30 000 de bloggeri care au aparut pe parcurs.

  La mine a fost prima intalnire in care am auzit ca s-a discutat de brand.

 2. Nu e clar ? Vazand ca veniturile nu mai sunt cine stie ce si ca blogosfera e intr-o binemeritata contractie (cu bloguri mici inchise in doua luni si cu blogurile de spammeri pe moarte) lumea nu mai simte nevoia intalnirilor cu ”bloggeri”. De ce ar face-o ? Nu mai apare nimeni sa le vanda miraje ci :

  a.oameni care stiu despre ce vorbesc

  b.oameni care stiu ca pe langa blog iti trebuie un plan mai serios financiar si ca sansele sunt ca unicul tip de finantare pe bloguri pe viitor sa fie advertorialele (ceea ce e nasol, pentru ca nu oricine le poate scrie)

 3. Chiar daca am fost cateva persoane, erau niste prapastii intre scaunele alea ceva de speriat – oamenii care s-apucasera de blogging de 2 luni si oamenii care aveau blog de cativa ani, oameni care erau interesati de a scrie mai bine si oameni interesati de a face mai multi bani fara a schimba ceva in calitatea continutului pe care il produc. N-ai cum sa faci publicul sa reactioneze la fel.

  Spuneai de video – ai linkurile in postul lui Gabitz, de unde ai un ping mai sus.

  Mi-ar placea sa se discute mai.. aplicat. Sa se ia de manuta niste bloggeri care se apuca acum sa-si faca bloguri de nisa, sa stea de vorba si sa-l bata la cap si pe un A-list-er.

 4. “Mi-ar placea sa se discute mai.. aplicat. Sa se ia de manuta niste bloggeri care se apuca acum sa-si faca bloguri de nisa, sa stea de vorba si sa-l bata la cap si pe un A-list-er.”

  @Tara yeah, right 🙂 Cand o zbura porcu’

 5. Cam tarziu acum, piticule. Trebuia de la inceput sa aduceti toti bloggeri, nu acum. Deoarece bloggeri “veterani” s-au invatat intr-un fel … iar daca acum se schimba modul de meeting, vor face nazuri toti. “Ce ? ce-i cu atatia la intalnire ? Astia de-abia stiu sa instaleze wordpress si se baga in seama ?” stii tu … mofturi …

 6. Uitasem …

  @Tara: Poate numai personal … cand ii prinzi la meet-uri. Ca pe net, toata lumea are treaba, si nu au timp de fleacuri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: