home to blog Unde este RCA-ul scump?

Unde este RCA-ul scump?

Acum am inteles unde este RCA-ul scump. Si mai ales de ce. Eu ma tot miram de ce eu nu am platit niciodata mai mult pe RCA. Si nu intelegeam de ce se plang unii oameni ca e foarte scump. Aparent legea aia cu RCA-ul mai scump pentru tinerii sub 30 de ani, a intrat in vigoare de doi. Suficient timp ca eu sa scap de sub juricdictia ei.

Bonus, eu imi platesc asigurarea RCA o data pe an. Nu inteleg de ce trebuie sa ma chinui sa o platesc o data la sase luni. Adica stiu clar, nu-mi fac sarbatorile de iarna, nu plec nicaieri de Revelion, tin de bani, dar am bani de asigurare si dupa aia ma plimb linistit tot anul. Apropo, unde pot verifica cand expira Rovinieta, ca am o chestie combinata electronica cumparata prin aplicatia auto.ro si nu mai am nici o data cand am facut asta.

Revenind la RCA.
Untitled

Asta cu preturile mari e data de numarul de accidente nasoale facute de oamenii cu RCA, care trebuie sa plateasca din RCA accidentele alea. Pe de alta parte, omul face accident, ca atat poate, dar asiguratorul trebuie sa il asigure si sa efectueze plata respectiva.
Ma contrau oameni mai devreme pe Facebook, sa ma intrebe de ce am facut la Carpatica, ca sunt nasoli, ca nu platesc si asa mai departe. Habar n-am asta si nici nu ma intereseaza. Eu in fata legii sunt ok. Am asigurare valabila, recunoscuta, e treaba ta ce faci mai departe daca fac accident din vina mea. Pentru mine trebuie sa raspunda asiguratorul.

Ati zice si daca patesc eu chestia asta. Pai sa va dau un mic secret. Eu am CASCO. Drept urmare la incident, CASCO imi plateste mie reparatia si el isi recupereaza apoi banii de la RCA. Sau imi plateste mie reparatia. Investitia asta in siguranta mea, chiar daca nu e ieftina, ma face sa ma simt mai confortabil si mai sigur pe mine in trafic. Nu inconstient, doar mai sigur.

Pe de alta parte, daca aveti sub 30 de ani si va plangeti de preturi mari la asigurari, uitati-va la ce fac prietenii vostri de aceeasi varsta. La 19 ani, pe contrasens, pe autostrada. Si apoi intrebati-va daca nu cumva e chiar bine ce fac ei.

PS. Daca vreti contactul de la borkerul meu de asigurari, Adresa: BUCUREŞTI, str. Textilistilor, nr. 1, bl. MY1, parter, sect. 3; Tel.: 021/255.21.12; Fax: 021/255.21.13

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Unde este RCA-ul scump?

  1. Pretul la RCA pare sa fie fix, indiferent de broker. Diferenta de pret este doar in functie de asigurator. Trebuie sa-mi prelungesc RCA-ul si m-am uitat zilele astea la eMag, Otto, Prestige si direct la asigurator. Toti ofereau EXACT acelasi pret.

  2. Se vor ieftini asigurarile din februarie (pentru tineri).
    Eu, ca multi altii, am asigurarea pe numele tatalui meu si platesc doar 240 de lei/an (motor 1.4). Desi am fost implicat anul trecut cu aceasta masina intr-un accident, pretul asigurarii nu a crescut. Cred ca, daca o aveam pe numele mau, plateam vreo 2000 de lei/an, datoria accidentui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.