home to blog Un motiv de mandrie si unul de suparare

Un motiv de mandrie si unul de suparare

Toata lumea a bagat la stiri ca nemtii cumpara loganuri, ca se cumpara dacii, ca s-au scandalizat ca Dacia e foarte bine vanduta acolo si asa mai departe. Asa ca mi-am rupt gatul prin Berlin dupa astfel de masini. In principiu am vazut o groaza de Dacia Sandero, nici un Logan si un Duster parcat.

In schimb am gasit total intamplator, plimbandu-ma pe stradute, la doi pasi de Reichstag, ambasada Romaniei din Germania. Pe langa faptul ca in fata ei erau romani care vorbeau tare si cand le-am facut poze au comentat, citez: “ia uite a venit asta sa faca poze. Cine e asta de tot face poze?” Am ramas neplacut surprins de faptul ca era singura cladire de pe strada neingrijita. Nu conteaza ce e inauntru, dar nemtii isi spala singuri fatadele claidirilor. La cehi e putin diferita treaba, le spala primaria cladirile contra unei taxe.

La noi nu. Nu conteaza ca MAE se intereseaza sa fie bine vazuta in afara sau nu, conteaza ca cei care sunt in afara sa afiseze ambasadele ca niste carti de vizita pentru Romania. Iar daca vine neamtul si vede o carte de vizita murdara (in cazul de fata o cladire ponosita) are ideea sa vina sa viziteze Romania? Degeaba pun eu tip-uri de prezentare a Romaniei pe foursquare, daca astia nu fac nimic in exterior.

4 thoughts on “Un motiv de mandrie si unul de suparare

  1. Asa este, vad mult mai multe Dacii prin vest. Insa cladirile consulatelor arata cam la fel, nu prea ii intereseaza pe romani. Daca nu le cade in cap, e ok.

    Poate exceptie face consulatul de la München, care arata mai ceva mai bine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: