home to blog Tu ai candida la 23 de ani?

Tu ai candida la 23 de ani?

In seara asta am asistat la un conflict intre generatii stupid si cretin, pur si simplu cretin. Eram in masina si ascultam la radio cum o gasca de analisti si specialisti intr-ale politicii (… insert your own words here)  rastingeau  o fata de 23 de ani, prietena lui Dragnea, o tipa care a dansat cu Adrian Nastase la nu stiu ce petrecere, candidata in nu stiu ce colegiu la functia de deputat in Parlamentul Romaniei.

Pricipala critica a celor de mai sus asupra tipei era ca la 23 de ani nu stie sa citeasca o lege. Pai cum se citeste o lege? De la stanga la dreapta, in limba romana. Catalina Stefanescu, ca despre ea este vorba, mai are o problema. A terminat facultatea de limbi straine … aplicate. Pe bune? Asa e denumirea facultatii?  Dar sa vedem cum arata.

Nu stiu, ziceti voi. E placuta?

In alta ordine de idei, tipa asta nu are profil pe Facebook. Drept urmare, ii fac eu un profil cum il vad eu. Arata ca un soarece de biblioteca, fara sa fi facut prostii prin facultate, fara cluburi, fara prieteni dubiosi. Umbla in cercuri inchise si cunoaste destui oameni influenti. Iar dupa cum ii zice varsta, ar fi facut si una, alta cu ei. Drept urmare are ceva usi deschise, daca nu, le poate deschide imediat.

De ce ar fi buna pentru Parlament? De ce ar fi alti tineri buni pentru Parlament? Pentru ca se vor gandi la viitorul lor, pentru ca au idei si pentru ca aplica noile tehnologii spre dezvoltare. De ce nu sunt buni batranii pe care ii votam acum? Pentru ca astia … de fapt noi toti suntem asa de conservatori, incat vrem sa vrem sa mearga asa cum e acum toata treaba.

De fapt, cati dintre voi ati accepta un sef mai tanar?

Si de ce nu e buna pentru Parlament? Pentru ca la varsta asta gandesti inca cu inima. Nu ti-ai luat suficiente tepe de la viata, de la dragoste, de la afaceri incat  sa stii ce e bine si ce nu. Mai mult, poti fi influentabil si poti crede in chestii din care sa iti iei teapa. Si iti iei teapa.

Ii intrebasem pe Blogatu si un prieten de la Pitesti de ce nu candideaza. Au spus ca nu si atat. Fac pariu ca in partid nici nu li s-a permis sa aiba ideea ca ar putea candida. Fac pariu ca nici nu li s-a permis sa deschida gura, doar sa pupe in cur si sa faca reclama acolo, ca rechinii batrani sa isi faca treaba asa cum au fost obisnuiti. Si probabil in viitor, daca isi fac treaba cum trebuie, de fapt daca isi dezvolta afacerile asa cum trebuie si dau bani partidului sa aiba sansa sa fie oameni buni de candidat. De fapt in politica nu conteaza cat de bun esti, ci ce legaturi ai, ce pile, ce cunostinte, ce afaceri vrei sa faci.  Ce? Sa gandesti ceva pentru tara? Sa gandesti ceva pentru viitor? Nici vorba! Acum, aici,  in principiu pentru partid si acolitii lui, apoi pentru restul fraierilor. Ah, da, sa le dam si fraierilor ceva, ca ei platesc taxele.

Dar despe ce taxe vorbesc aici, intr-un material urmator.

10 thoughts on “Tu ai candida la 23 de ani?

    1. Da, tocmai ea este împinsă în față, fiindcă PR-ul partidului a hotărât că o fătucă no name, no face, no number la bancă ar fi ideală pentru atragerea voturilor.
      Doamne, uneori mă gândesc că dreptul de vot ar trebui reglementat după un examen național de cultură politică și un test de inteligență. Cel puțin. Pentru ca babele să nu-și aleagă moșii, iar conspiraționiștii să nu-și aleagă pe nimeni.

  1. Sa fim seriosi…in spatele ei….si la propriu si la figurat este Dragnea…..noi defapt il votam pe el , nu pe ea, ca doar este secretara lui , nu? Aveau nevoie de o fata tanara la cati ridati au …….La 23 de ani , chiar daca vrei , nu esti destul de matur ca sa faci parte din Parlament….Aici votul va fi pentru partidul din care face parte si nu pentru omul care candideaza……..Asa ca , DRAGI ROMANI CRED CA ESTE CAZUL SA NE TREZIM…AM DORMIT DESTUL …..!!!!!!!!!!!!!

  2. Bah, acum am sa folosesc un limbaj de 2 lei! Ce PLM stie mah sa faca cacacioasa asta la 23 de ani, in afara de supt pewla? Poate nici asta nu stie sa o faca cum trebuie! Nu mai stiu cacatii astia cum sa faca, in ce colegii sa candideze. pe cine sa bage in fata, numai sa iasa iar! Mortii lor de ciocoi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.