home to blog Transfagarasan de la Sibiu la Balea

Transfagarasan de la Sibiu la Balea

Am plecat ieri sa gasim zapada. Am gasit-o sus in munte, la Balea, pe Transfagarasan. Iar in tunel era gheata. Tocmai de asta era si inchis. Iar eu am fost in tricou, pentru ca astia de la meteo sunt de vina si oricum mi-am uitat geaca acasa (de doua ori).

Pana una alta drumul e spectaculos, dar deloc periculos. Cand l-a facut Ceausescu in perioada 1970 – 1974 l-a facut cum trebuie. In schimb se vede ca e un drum construit normal si nu e unul facut pe fostele drumuri romane sau drumuri de carute. E drept si fara gropi. Mai cad stanci, dar asta e normal sa se intample intr-un loc unde muntele a fost taiat si dinamitat ca sa se faca un drum.
Din pacate tunelul era inchis, dar voi urca si de la Pitesti pana la Balea prin tunel ca sa vedem si partea cealalta, intr-unul din week-endurile viitoare.

Acum daca vreti sa mergeti in week-end pe drumul asta, vedeti ca se poate bloca des de masini care n-au putere sa urce, de motoare fierte, de parcari aiurea. In schimb va veti multumi sus cu limpezimea lacului Balea, cu aerul curat si cu putin noroc de ceva zapada.

Ah, Dusterul diesel are un consum mediu de duminica incoace, dupa vreo 3.000 de kilometri de 6.6 la suta.

 

Redescopera Romania este un proiect Petrom, sustinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

 

 

18 thoughts on “Transfagarasan de la Sibiu la Balea

 1. M-a spart comentariul ala cu motoarele care fierb si nu trag si cu consumul la Dacia. Kia nu urca, nu?
  Hai, roaga-te frumos sa te mai ia astia de la Petrom si la anu, plm. Uite de aia te citesc din ce in ce mai rar… 🙁

  1. haha, da, era un mesaj ca alte masini sunt varza si dupa aia duma’ cu dusterul care 6.6 consum. de data asta a fost prea evidenta :))

 2. Ne place Transfagarasanul. Facut LA ordinul lui Ceasusescu. DE catre militari. Pe care, de altfel, ii blamam la fiecare discutie despre salariile/pensiile bugetarilor. O zi buna!

 3. Hehe … pe aici au trecut cei de la Top Gear cand au fost in Romania cred ca sunteti mandrii ca ati calcat pe unde au calcat ei 🙂

   1. Cel mai idiot comment pe care l-am vazut vreodata, auzi tu, tre sa fii mandru ca ai trecut prin tara ta doar daca au trecut niste imperialisti idioti inainte pe acolo…altfel…n-are rost

 4. E un drum superb si in partea cealalate spre Arges, imediat dupa tunel peisajul mi se pare si mai frumos, sa nu ratati si partea aceea. iti mai recomand daca iti plac drumurile de acest gen, Ranca – Obarsia Lotrului, este macar la fel de frumos. Si soseaua e perfecta.

 5. Este superb acest traseu.Am fost pe ambele rute : de la Balea la Sibiu si de la Curtea-de-Arges la Balea.Este cel mai frumos peisaj din Ro:D

 6. Cred ca peisajul arata cu totul altfel atunci cand ai badgeul atarnat la gat. E absolut necesar la Balea ca te verifica la intrare. Si radeti de corporatisti… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.