Top Social Brands 2014

Top Social Brands 2014

Pentru al saselea an consecutiv revista Biz realizeaza Top Social Brands, clasamentul care reflecta gradul de implicare si vizibilitatea brandurilor prezente in social media din Romania.

Rezultatele studiului vor fi anuntate in cadrul conferintei Top Social Brands, eveniment ce va avea loc in data de 6 iunie 2014 la Hotel Howard Johnson din Bucuresti.
In cadrul evenimentului va sustine un workshop dedicat Remco Janssen, fondator al Proudly Represents, Amsterdam care in 2012, a primit doua Premii Europene de Excelenta in PR pentru lansarea Domino’s Pizza Safe Sound.

TSB Afis sepia_4 copy

Studiul Top Social Brands 2014 este rezultatul unei analize complexe a activitatilor desfasurate de brandurile active in social media, in intervalul februarie 2013 – februarie 2014. Inscrierile in Top Social Brands au fost deschise timp de aproximativ doua luni iar brandurile din clasamentul de anul trecut au fost incluse in mod automat in competitia din 2013.

In analizarea brandurilor au fost luate in calcul toate tipurile de activitati care pot fi desfasurate pentru promovarea in social media: blog de companie / blog de brand; campanii pe bloguri; pagina de Facebook, campanii pe Facebook; Facebook Ads; aplicatii pe Facebook; cont de Twitter; campanii pe Twitter; profil actualizat pe Wikipedia; cont Flickr; cont YouTube; cont Google+, cont Instagram; cont Pinterest, spoturi virale; site-uri de user-generated content; initiere sau sponsorizare a unor evenimente dedicate blogosferei sau mediilor sociale; activitati de customer care si de recrutare prin intermediul canalelor de social media; actiuni de endorsare a campaniilor din social media pe TV sau alte medii traditionale.

Editia din acest a topului reflecta evolutia pietei din ultimul an. Arata clar ce domenii au scazut si care sunt cele castigatoare in social media in 2014. Ce branduri au performat si cu ce model de strategie s-au impus.” a declarat Marta Usurelu, redactor sef si actionar majoritar al revistei Biz.

In cadrul evenimentului va sustine un workshop dedicat Remco Janssen, fondator al Proudly Represents, Amsterdam. Experienta sa in PR include start-up-ul austriac123people (achizitionat de grupul francez PagesJaunes), start-up-ul Scoupy (desemnat start-up-ul anului in 2012), iar in prezent consiliaza start-up-uri precum Treatwell, Tinker, Mediabookers, CityShare, MOO, RadiumOne & Fixico. In 2012, a primit doua Premii Europene de Excelenta in PR pentru lansarea Domino’s Pizza Safe Sound .

Intre speakerii evenimentului ii mentionam pe: Cristian-China Birta, www.chinezu.eu, Radu Atanasiu, Membru in Advisory Board, MsM- Ratiu, Raluca Duta, Comunity Manager, GolinHarris, Cristina Popescu, Director de Comunicare Corporativa SEE, Danone, Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender, Ana Maria Nastase, PR Specialist, PepsiCo Romania.

Mai multe detalii despre eveniment se gasesc pe site-ul www.bizforum.ro/topsocialbrands.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply