home to blog Sunteti atenti la ce clickuri dati pe Facebook?

Sunteti atenti la ce clickuri dati pe Facebook?

Sa zicem ca primiti un mesaj privat pe Facebook, iar mesajul zice ca ati primit o surpriza si vine de la o persoana pe care nu o stiti, dar o aveti in lista de prieteni, nu stiti de unde:

Si ce faceti? Vi se pare ca e blogspot, ca e un blog, cine stie ce surpriza a trimis tipa sau ce o fi scris pe blog despre mine? Hai sa intru, ca tot vreau sa aflu linkuri noi, nu Stefan? Si cand intri ajungi pe un site din asta:

Arata ca Facebook, dar nu este Facebook, are poze puse acolo in loc de cod HTML functional, iar la click iti descarca un fisier.exe pe care de cele mai multe ori esti tentat sa il deschizi. Pai de ce n-ai face asta, pentru ca este de la un prieten de al meu mesajul, ca seamana cu facebook. Dar nu este facebook.com, asa incat pagina aceea se raporteaza frumos ca spam/virusi.

Dar tu esti atent la ce clickuri dai pe Facebook? Nu mai devreme de zilele trecute aparusera calculatoare virusate si prin blogosfera, unde profilele de Facebook au fost atacate si trimeteau automat pe wall-urile prietenilor diverse linkuri si mesaje.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Sunteti atenti la ce clickuri dati pe Facebook?

  1. Sa-mi downloadeze un .exe… Un .pif, un .bat, un .com, whatever. >:)
    Ca .dmg-uri nu prea am vazut sa te puna sa downloadezi.

  2. La mine, astia din orasul meu dau click-uri pe toate prostiile. Si mai scriu pe wall ca sunt prostii si alte chestii, doar unii vad, dar nu baga in seama mesajul!

    Acum cateva zile a fost duma cu cate afisari ai avut pe profil. Un lucru total stupid. Daca exista o chestie d’asta, Facebook ar fi avut-o!

  3. Eu de regula nu dau clic pe niciun link primit de la surse necunoscute. In mail, pe perete sau mailul Facebook, chiar daca suna interesant titlul, stiu ca sunt pericole mari dincolo de acel clic. Si chiar nu am timp de pierdut cu dezinfectare, reinstalare sau recuperare conturi. Poate suna a paranoia, dar e bine de facut asta ca regula: nu da clic pe linkuri provenite din surse necunoscute. Si asta mai ales atunci cand nu cunoasteti de la cine provine linkul, sau nu cunoasteti destinatia lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.