home to blog Speriatii de vreme

Speriatii de vreme

Vineri a fost prima seara din sezonul asta in care a fost ceata in Bucuresti. Trecand peste faptul ca vizibilitatea era undeva la 50 de metri, toata lumea mergea cu 30 la ora, prin oras. Astfel ei credeau ca adapteaza viteza la conditiile de drum.
Din pacate nimeni nu se gandea ca la aia 30 la ora ii deranjeaza pe ceilalti soferi  sau ca astfel incurca circulatia. Hai sa fim seriosi, suntem in oras, aici se vede, aici e iluminat public, oricat de ceata ar fi totul se vede. Atunci sa va fi dus eu pe drumul spre deva, pe malul Muresului, acolo unde nu vedeai la 10 metri in fata ta la 10 seara. Visurat stie.

Drept urmare o spun acum si o sa o repet. In prima zi in care va ninge in Bucuresti las masina exact acolo unde ma prinde zapada, indiferent unde se intampla asta si plec pe jos. E clar, va fi crima si pedeapsa, chiar mai mult decat atat. Si e si  normal, daca soferii astia obisnuiti sa circule cu 10 la ora in trafic normal pe uscat prind si ceva zapada pe sub roti, nimeni nu va mai sti sa franeze sau sa plece de pe loc. Drept urmare se va bloca absolut tot.

Atunci sa vedeti distractie, mai ales acum cand toata lumea isi permite sa se plimbe cu masina. Restul, vedem dupa 1 ianuarie cine va mai avea bani de benzina cu 20% mai scumpa.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

2 thoughts on “Speriatii de vreme

  1. Hai sa-ti spun ceva. Eu la volan ma schimb complet. Adica devin foarte atent, foarte calm, foarte calculat… ceea ce, cred eu, face din mine un sofer “safe”. Imi place sa conduc in asa fel incat eu sa ma stiu pe mine in siguranta si pe cei din masina.
    Nu merg cu 30 la ora prin oras oricat ar fi de ceata… asta nu… ai dreptate. Dar poate unii asa considera ei ca se simt in siguranta. Eu n-am o problema cu ei… decat in momentul in care, incet mergand, fac numai tampenii si te trezesti ca intra in tine…

    Asta-i problema… neatentia sau lipsa reflexelor, nu prudenta sau precautia)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.