home to blog Specii de sosea

Specii de sosea

Zilele astea cum am mers mult, am reintalnit niste specii de conducatori auto.

Melteanul de Bucuresti. Nu are neaparat masina puternica, insa dupa ce sta 360 de zile in Bucuresti mergand cu 20 la ora in medie, in momentul in care vede soseaua libera ii da frate fara sa stie ce trebuie sa faca, unde e curba, cum se modifica strada, cum se depaseste sau in ce treapta de viteza trebuie sa stea. El se bazeaza pe faptul ca e de bucuresti deci isi permite. De cele mai multe ori nu foloseste masina lui in deplasarile astea, ci masina firmei, drept urmare reparatiile vor fi platite de altii. Ei iti dau flash-uri cand esti intr-un drum cu gropi sau cand faci frana de motor in curbe.

Provincialul beat. E individul cu masina ieftina care are ITP-ul facut pe naspa, are benzina de maxim 50 de lei si iese de obicei la plimbare prin oras 500 de metri sau se duce de la el acasa, la cine stie cine in capatul celalalt al satului. De obicei nu cunoaste semnele de circulatie si ignora regulile de circulatie. De altfel poate fi si baut la volan, doar se stie cu seful de post si oricum scapa daca ii da o tuica ceva. Intra in intersectii fara sa se asigure, fara sa cedeze trecerea ca doar el are Logan si poate are nevoie de ceva reparatii pe RCA-ul altcuiva.

Si intre toti astia suntem noi, soferii cinstiti, care mergem regulamentar in localitati ca fraierii, care oprim la trecerile de pietoni, la trecerea la nivel cu calea ferata sau la intalnirea semnului de cedeaza trecerea.

Apropo, DN73C e praf, din fericire doar intre Mioveni si Pitesti – pentru ca meritati – in rest e circulabil, iar de la Rucar la Bucuresti 2 ore si jumatate, plus escala.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Specii de sosea

 1. Mda, Piticu merge regulamentar cu 50 la ora in localitate, opreste la trecerea de pietoni (la aia de cale ferate te obliga monstrul de fier). Mda, ooook.

  Vazand filmele facute de tine, tind sa cred ca tu te incadrezi in specia melteanului de Bucuresti (injuri, claxonezi, bagi flashuri fara motiv). Care e cea mai periculoasa specie, si, din pacate, cea care nu e amenintata de disparitie.

  Sunt in Brasov de vreo 6 ani. NICIODATA, (NICIODATAAAA) n-am fost calcat pe coada de melteni brasoveni. INTOTDEAUNA era cate un viteaz sofer bucurestean, care vroia prioritate cand nu trebuia, care flăşuia nervos, care claxona la fel de nervos. Eu sunt calm. Scot degetul mijlociu pe geam. Sunt relaxat. 😀

  1. nu iti cunosti brasovenii,
   m-am futut in gura zilele trecute fix cu niste cretini din brasov care credeau ca au banda lor intr-un giratoriu incercand sa se bage peste mine …

 2. Nu stiu cum ai facut tu Rucar Bucuresti in 2 ore jumate ca eu am facut bran bucuresti in 4 pe acelasi traseu. Si da, e praf drumul pe anumite portiuni intre campulung si pitesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.