home to blog Soferii terorizati

Soferii terorizati

Cam asa se comporta soferii zilele astea. Sunt complet terorizati de zvonul ca au pornit radarele noi. Si daca pana acum in Bucuresti se mai mergea pe unele strazi cu o viteza normala, acum nu se mai depaseste 40 km/h pe tronsoane de drum pe care limita e de 60. Exemple sunt Magheru, Kiseleff, Lascar Catargiu. Si nu ca ar exista vreun speriat care nu stie cum sa circule pe acolo. Nu! Toti circula asa. Si astfel mai apar cate unul sau altul care se chinuie sa treaca de ei intr-un mod sau altul.

Drept urmare ce trafic aglomerat era pana acum prin Bucuresti, el va deveni si mai sugrumat de viteza mica cu care se deplaseaza toata lumea, de frica unei amenzi de la politie. Si pe buna dreptate, amenda poate pica din orice motiv. Ca n-aveai centura, ca i s-a parut politistului ca vorbesti la telefon, ca i s-a parut ca ai trecut linia continua sau ca ai depasit fara sa semnalizezi, mai rau ca n-ai acordat prioritate pietonilor pe o trecere de pietoni unde doar el vede ca pietonii vor sa traverseze, avand in continuare piciorul pe trotuar.

Eu nu scriam asta daca nu se repeta fenomenul in fiecare zi. Daca era doar un sofer sau altul, ziceam ca asta mi se intampla, dar nu in fiecare zi si la orice ora.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Soferii terorizati

    1. Si unde scrie cum le putem fenta???? Eu am un Beltronics ( printre cele mai bune) si nu reactioneaza decit tirziu. De baza ramine flashul cu farurile si ochii larg beliti dupa MCV albe. Noaptea e nasol rau…

  1. Asa e normal sa se circule piticule intr-un oras, viteza redusa , soferi civilizati,indiferent de ora , trafic sau problemele personale .In orice capitala europeana – nu, aici nu se includ roma,madrid , atena sau altele cateva din seria asta – nu o sa vezi pe nimeni sarind de limitele impuse pe arterele respective , 30,50,70.Si acolo chiar sunt masini, nu ce e in bucuresti.

  2. Presupun ca ai carnet, fapt ce implica in mod automat ca ai citit legea, neinsemnand si ca ai si inteles-o. Doar in capul romanului “intentia de a traversa strada” inseamna “a pune piciorul”. Oriunde in Europa vei vedea ca soferii opresc cand te afli pe trotuar cu intentia de a trece strada, fara sa pui piciorul. Din punctul asta de vedere, legea romaneasca e clara si mi se pare normal sa platesti amenda daca nu citesti cu atentie.

    Probabil ar fi interesant sa faci si o lista cu cine are prioritate in fata cui, atunci vei intelege si mai bine cum sta treaba si, probabil, ai fi un sofer mai bun 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: