home to blog Smardan – noul motoare

Smardan – noul motoare

Centrul vechi pute, se prabuseste si arata ca dracu. Daca mergeti pe Lipscani va puteti minuna de multitudinea de gropi, santuri, transee, gunoaie peste care privesc nepasatori muncitorii.

Daca depasiti putin ideea de Lipscani si faceti pe una din strazile adiacente, gasiti acelasi lucru. Mai putin pe strada Smardan. Aici s-a terminat reabilitarea asfaltului, dar nu si a caselor. Cum vadul e cel mai bun din centrul vechi s-a umplut de carciumi si terase in plina strada. Cum au aparut crashmele au aparut si trendinezii, iar in fata caselor ce stau sa se prabuseasca, in fata caselor de tigani din centrul vechi, pe o piatra cubica proaspat pusa acum un an, iata carciumi – terase si o bucurie nespusa.

E normal, va spun eu, in orice oras din lume centrul vechi are strazi de genul asta, inchise circulatiei cu baruri si terase. Diferenta e ca in orice alt oras din lume strazile alea sunt curate, au loc de trecere pentru pietoni, dar si casele nu stau sa cada peste aia de pe strada. Mai mult decat atat strada nu e blocata de terasa din stanga care se prelugeste pana in terasa din dreapta, iar tu ca pieton, turist sau ce dracu esti nu trebuie sa te strecori printre mesele cu clienti, la fel cum se intampla la noi.

Eu client nu as putea sa stau la o masa din mijlocul strazii pe langa care sa se strecoare toata plebea vazand ce beau eu sau ce am pe masa. Nu inteleg cum astia pot.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Smardan – noul motoare

  1. Uite ca unii pot ori sunt indiferenti. Povestea Romaniei: de ce sa schimbi ceva cand vezi ca nu intereseaza pe nimeni, ca nu urla nimeni? Si daca totusi urla.. de ce ai face-o?

  2. Oh well, pentru unii chiar nu exista farmec sa iesi in oras si sa nu te vada cineva. Asa ca staaaai pur si simplu pe strada, la masa ta, si te uiti cine mai trece, cine cu cine e…si tot asa! No life pe unii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.