home Idiocracy Se schimba limba

Se schimba limba

Eu zic ca in vreo 10 ani se va schimba metoda scrierii in romana. Sau se vor ajusta cuvinte, se va imbunatati dictionarul, se vor modifica punctuatii, virgule si abrevieri.

limba romana

Asta din cauza ca noi scriem mai repede, ca nu nimerim toate tastele si ca nici nu vrem sa le invatam, sau sa le folosim. Mai grav e ca lucrurile astea nu se intampla cu cei tineri care au descoperit acum calculatorul si sa zicem ca nu stiu ca daca scrie U pe tastatura, apasand tasta apare litera u. Asta se intampla si cu cei trecuti de varsta cand tehnica e o nevoie.

Iar daca asa se scrie in format electronic, cum se scrie – daca se mai face asta – cu litere?

19 thoughts on “Se schimba limba

  1. “Mai grav e ca lucrurile astea nu se intampla cu cei tineri care au descoperit acum calculatorul si sa zicem ca nu stiu ca daca scrie U pe tastatura, apasand tasta apare litera u. Asta se intampla si cu cei trecuti de varsta cand tehnica e o nevoie.” …. intr-adevar, tinerii au descoperit acum un an calculatorul iar cei in varsta s-au nascut cu el in brate…nu e tocmai invers?

  2. Şi eu cred că se vor schimba multe, deja se întâmplă asta, va deveni olimbă mai preţioasă decât o comoară şi greu de învăţat de alţii tocmai pentru că va exista din ce în ce mai puţină logică în ea 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: