home to blog Se mai lanseaza firefox 4?

Se mai lanseaza firefox 4?

Undeva la cateva zile dupa anuntul lansarii Firefox 4 Beta, Microsoft a venit si a lansat Internet Explorer 9. De atunci nimeni n-a mai auzit nimic despre nicunul dintre browserele astea. Firefox continua cu studii de caz si extragerea datelor de utilizare de la cei care au incercat versiunea beta. Eu ma amuz cumpit cand vad ca trimit catre Firefox o utilizare din aia de cateva tab-uri si incarcare a memoriei la vreo 70%. Adica oricum papa memorie prea multa fara motiv.

In schimb Internet explorer 9 pregateste versiunea finala, pe care o va anunta acum, cat de curand. Naiba stie cand de fapt, pentru ca nici in Microsoft nu se stie o data exacta. Partea buna la IE9 e ca asta are deja datele de utilizare ale tuturor utilizatorilor sai de-a lungul timpului.

Eu ma asteptam ca la CES anul asta sa vina atat Firefox cat si Internet explorer cu o versiune finala a browserelor lor.  Nu au facut asta. In schimb va fi interesant de vazut batalia de marketing intre cele doua browsere. Pentru ca indiferent cine o lanseaza primul, celalalt va veni imediat dupa si va zice ca el este cel mai tare. Si cum ma intreb oare versiunile finale de Firefox 4 sau Internet explorer 9 nu se lanseaza de teama ca va veni celalalt dupa sa se laude?

9 thoughts on “Se mai lanseaza firefox 4?

 1. Oricum FF 4 va fi mai tare decat IE 9. Nu conteaza care va fi lansat primul. Votul de usability va fi dat de utilizatorul obisnuit si cel de performanta de testele specifice de browsere. Pacat ca FF 4 nu va ajunge la toti utilizatorii obisnuiti.

 2. Conform NetMarketShare, Windows are o cota de piata de 90%, din care mai mult de jumatate este WinXP. IE9 nu are baza de instalare pe segmentul WinXP, pe cand FF4 are. Faptul ca FF4 ruleaza pe 90%+ din computere as zice ca e o reclama foarte buna 😀

  IE9 a lansat un singur beta si cateva Platform Previews. FF4 lanseaza un beta pe luna. Din punctul asta de vedere, eu pun mai multa baza pe calitatea feedbackului la FF.

  La Microsoft nu am gasit asa ceva: https://wiki.mozilla.org/Releases/
  Totusi, intrucat rulez XP… nu prea ma intereseaza.

 3. Personal de abia astept Firefox. Chiar daca am vazut ca in ultima vreme versiunea 3.6.13 face figuri. Chrome imi incarca mult mai repede pagini, dar tot nu-l folosesc. Mi se pare mult mai util FF. Internet Explorer oricat l-ar face de bun, tot nu imi vine sa-l folosesc.

  1. Desi obisnuiam sa stau cu IE8 default, de cand lucrez pe laptopul de la munca m-am dat pe FF default. Dar tot urasc faptul ca se blocheaza in primele 2 minute cand il deschid pt prima oara dupa bootare, nu stiu daca-si face updateuri sau ceva, dar e enervant.

 4. Deci azi… IE8 nu ma lasa sa descar firefox4, avea rahatul ala “trusted sites” si nu ma lasa sa adaug adresa noua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: