home to blog Se inchide si pasajul subteran de la Unirii

Se inchide si pasajul subteran de la Unirii

Am primit un comunicat de presa foarte haios. Acesta ma informeaza ca se inchide pasajul de traversare intre statiile de metrou Unirii 1 si Unirii 2. Pentru cei care stiu, ala de langa mec de jos de la Unirii, unde e in permanenta aglomerat si unde se schimba intre statii.

Inchiderea este necesara, dupa cum ati vazut aici, pentru ca se schimba scarile rulante si se refac treptele. Distractia e prognozata sa aiba loc in perioada 16 august – 5 septembrie. (la naiba, toata vara au frecat-o)

Si acum sa va prezint datele problemei, iar apoi ce zice metrorex. La fiecare intrare in statile de metrou Unirii sunt acele mijloace de taxat. Adica tre sa bagi cartela, sa faca brr, brr, sa scoata cartela si sa te lase sa treci mai departe. La ambele statii, la fiecare dintre intrari deci.

Pentru asigurarea condiţiilor necesare efectuării unor asemenea lucrări cu caracter special, în spaţii închise şi limitate, pe perioada execuţiei transferul pietonal între cele două staţii de metrou se va face pe la suprafaţă, beneficiindu-se de aceleaşi facilităţi ca în subteran, fără taxarea călătoriei.

În fiecare din cele două staţii de metrou vor fi asigurate porţi speciale de intrare evidenţiate prin panouri informative şi personal de îndrumare pentru posesorii de legitimaţii de călătorie valabile care fac transferul între cele două linii de metrou.

Adica cum? Cum vor verifica ei ca ai o cartela pe care ai bagat-o la Pacii si vrei sa ajungi la Victoriei? Adica iei metroul pana la Unirii si aici trebuie sa schimbi, iesi afara, dai sa intri in partea cealalta … si? Te lasa?
Nu conteaza ca trebuia sa schimbi la Eroilor, poate tu voiai sa schimbi la Unirii, ca iti place mai misto ruta. Sau voiai sa ajungi la Universitate, nah.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

13 thoughts on “Se inchide si pasajul subteran de la Unirii

 1. Nu cred ca te intreaba destinatia, daca ai legitimatie valabila te lasa sa intri. Daca ai abonament, poti sa intri si pe la validatoare, ca sa scapi de coada.

 2. Ok, vin de la Eroii Revolutiei (de unde stau), am o cartela de 2 calatorii cu una consumata mai demult (deci o folosesc pe ultima la E. R.), ajung la unirii si vreau sa schimb spre grozavesti. Ies afara, dau sa intru din nou pe partea cealalata, cum dovedesc ca vin de la Eroii Rev cu cartela aia? A doua calatorie nu este insemnata (m-am uitat)…
  O sa iasa CIRC si HAOS asa cum e frumos si romaneste 😀
  Deci sa incerc sa imi schimb destinatiile schimbatoare de linii de metrou la unirii, aham!

 3. Frate.. ce o fi asa de greu. Au un aparat cu care verifica cand ai validat ultima data cartele. Adica cand ai folosit-o ca sa intri la metrou. Daca, sa zicem, ai folosit-o cu max 30 de minute inainte te lasa… daca nu, nu.

  Nu sariti.,.. e doar o presupunere.

  Sau, te cred pe cuvant :D.

  p.s. nu inteleg de ce au nevoie de 20 de zile ca sa schimbe 2 scari rulante, cu atat mai mult cu cat zona se inchide deci nu pot sa zica ca e riscant pentru trecatori..

  1. nu poti valida cartela de metrou la interval mai mic de 15 minute (in cazul abonamentelor), dar aici nu conteaza deja … ca 1 nu vorbim de abonamente.
   2 … de cand intri la metrou, pana cand ajungi la unirii, iesi si te duci la cealalta gura … cat timp trece? 🙂

 4. Nu cred sa fie o problema cu intrarea din nou la metrou, ci va fi doar neplacerea de a face un efort in plus timp de 3 saptamani, si adaugand timp pierdut la un drum poate deja prea lung.

  Oricum, in ceea ce priveste cartelele, sunt 2 tipuri in momentul de fata: cele clasice Metrorex, care trebuie in principiu sa aiba scris statia si ora la care ai validat (asta daca nu e aparatul fara tus, cum se mai intampla uneori) si celele electronice, de la RATB & Metrorex, care se pot verifica cu un aparat special.
  Singura problema ar fi atunci cand nu e inscriptionat nimic…sper ca au alimentat aparatele cu tus…desi ma indoiesc…

  Cei care circula frecvent si care populeaza in mare parte statiile si trenurile au abonament – deci nu vor fii batai de cap.
  Iar pentru calatorii ocazionali exista si alte variante – schimb la Victoriei de exemplu sau la Eroilor, in functie de ruta.
  Sunt de parere ca va fi bine, cu un pic de intelegere de ambele parti – a noastra a calatorilor si a Metrorex…:D

  1. Inscriptionarea nu se face cu tus ..ci cu ajutorul unui laser ! cartele au pe “dos” hartie termica care atunci cand se incalzeste se face neagra.( Incearca c-o bricheta daca ti se pare SF )
   Si sa fim seriosi chiar stau ei sa verifice puhoiul de oameni care schimba la unirii ? parerea mea e ca o sa-si ia teapa metrorexul si-o sa faca multa pomana in perioada asta!

   1. Richie, ma scuzi ca nu stiu in amanunt tehnologia cu care sunt inscriptionate cartelele…nu m-a pasionat subiectul, am presupus ca e tus, ca na! uneori nu sunt inscriptionate…laserul de ce nu ar merge, cateodata la cartele abia cumparate?
    in fine…dupa cum cred ca ai vazut, nu sunt probleme, ca au montat aparate speciale…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: