home to blog Salina Turda

Salina Turda

Salina asta e spectaculoasa, pentru ca are lifturi cu geamuri, pentru ca are becuri si pentru ca lumea lasa dedicatii pe mese:

Si lumea o iubeste pe Udrea (a dracu indoctrinare a televiziunilor) pentru ca sunt niste becuri in salina, dar lumina nu e suficienta pentru a scoate niste poze fara bliţ, iar cu bliţ sunt dubioase.

Daca aveti noroc sau o suma de bani, puteti sa va luati un ghid care sa va spuna rapid povestea salinei si sa va puna sa faceti asa ceva:

In rest doar cozi la lifturi (din cate stiu eu nu era semnal pe mobil), aglomeratie, doua carusele cu preturi cam scumpe, un lac si niste banci de lemn mazgalite pana la refuz de toti oamenii care au trecut pe acolo.

Peste toate acestea vin neoanele care par a da un aspect hi-tech spatiului. Eu inca ma intreb daca se arde un neon, cum se schimba?

Turda (un oras pe undeva pe langa o autostrada care ajunge la Cluj-Napoca), are acum si autobuz etajat si descoperit. Iar drumul pana la salina e un pic interesant, atat timp cat indicatoarele te pot induce in eroare. Sau principiul tot inainte ca ajungem undeva o poate ocoli cu gratie.

Mai jos va mai las sa vedeti ceva din povestile ghidului, pe care n-am avut cand sa le montez  si sa-mi spuneti ce va place voua la Salina Turda? Si mai ales, de ce? 

Redescopera Romania este un proiect Petrom, sustinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

13 thoughts on “Salina Turda

 1. becurile alea care atarna erau inainte sa se modernizeze, iar daca se arde vreunul se schimba foarte simplu. se trage de cablul pe care sunt prinse, se schimba si se coboara iar.

 2. Am fost si eu de paste la Turda si da, salina este magnifica. Am intlees ca au schimbat lifturile si lemnaria.

 3. Daca te intorci prin Sibiu iti recomand insistent Restaurantul Kon Tiki unde se serveste cea mai buna ciorba de burta din tara.

 4. Cel mai mult imi place cum chiar fiica primarului Stefanie, Tudora,a obtinut finantare europeana pentru proiectul “Promovarea obiectivului turistic «Salina Turda»” cu Fundatia Nicolae Balcescu, in valoare de 953.771 de lei, din care 650.139 de lei este finantarea UE, 99.433 de lei sunt asigurati de la bugetul national, iar Fundatia a contribuit doar cu 15.297 de lei, cheltuielile neeligibile fiind de 188.902 de lei.
  Mai imi place faptul ca Salina Turda este administrata de societatea SC Turda Salina Durgau SA, care tine de Primaria Turda, dar primarul Tudor Stefnie este si actionar la acest SC.Simpatica treaba, nu??
  De asemenea, mi se par extraordinar de bune proiectele Tudorei de a promova Salina. Dupa expozitii de fotografii cu Salina in.. Salina, mesteri populari sau conecert de fanfara astept cu infrigurare eventuale majorete, lupte cu cocosi sau concursuri de cros. Cu siguranta doar prin aceste preaminunate proiecte salina turdeana se va face cunoscuta printre turistii din Romania si de peste hotare. Si da, chiar si orarul este minunat. Turstii care ajung la salina pe la orele 16 sau 17 nu au decat sa revina a doua zi.

 5. ma, eu tot nu inteleg…ce naiba ti a placut tie in tara asta? Sovata nu ( net unguresc? de unde dracu` ai scos o p`asta, e de ajuns sa dai un traceroute si sa vezi ca iesi prin UPC ori RDS ), Turda e un “oras undeva pe marginea autostrazii”. Ba vere, Turda E un oras pe DN1, are vreo 50k de locuitori, are istorie pe langa salina aia, se lucreaza in oras, exemplu foarte bun pentru faptul ca asistatii social presteaza munca pentru ajutorul pe care l primesc, primaria aia face ceva pentru oras ( nu, nu s turdean si habar n am din ce partid face parte primaru` ), se trage tare sa corecteze si sa stearga toate urmele lasate de tigani si comunistii care au facut orasu` praf in 10 ani dupa revolutie.
  Voi in clipu` ala faceti mishto de un ghid care se ia n serios, desi nu i extrem de bine pregatit, va umflati in pene si intrebati cum se schimba becu`. Mon ami, ia te si meri in Spania, meri in Italia sau in China si descopera acolo.
  Iti zic eu ce faci: nu DESCOPERI. Comentezi dintr un punct de vedere PERSONAL, de a dreptu` arogant si nesimtit.
  Tu cobori in salina sa faci poze si te bocesti ca n ai lumina si semnal la telefon? A` meu, n ai nici net, iti zic io. Daca ai avut, inseamna c au schimbat cablul pana la router, cu unu` rezistent la aerul sarat. Daca nu, nu i nici o problema. Oricum, avea Sebi Bargau un punct de vedere tare normal referitor la poze: ma baiete, poze gata facute gasesti la intrare. Tu ai intrat acolo sa VEZI si eventual sa ti tratezi plamanii. N ai intrat acolo sa vezi neoane la 25 de metri inaltime si sa faci poze. Chestie de principiu.
  Un rahat de efort se face intr un oras de rahat si vine piticu`. Ca sa … sa mor de inteleg de ce dracu` umbli prin tara asta.

 6. Carusel-ul costa 5 lei tura. Nu mi se pare exagerat. Barcile doar 10 lei una – si pot intra destui oameni/copii in ea! Eu ma asteptam la preturi astronomice, insa am amas surprinsa cat de accesibile sunt majoritatea.

 7. inchiriez apartament 2 camere utilat complect tv,frigider,aragaz etc ideal pentru a petrece o minivacanta la salina turda.telefon 0743623640

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: