home to blog Sa nu muriti saptamana viitoare

Sa nu muriti saptamana viitoare

Avem intrebarea asta de la Anca

Presupunem că şeful statului este împlicat într-un accident în care este rănit uşor, dar în urma accidentului o altă persoană este în stare gravă, pe cine va transporta prima abulanţă – pe preşedintele statului sau pe neica nimeni rănit grav?

Constituţia zice aşa:

ARTICOLUL 34
(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.

ARTICOLUL 22
(1) Dreptul la viaţă… e garantat

Dupa care, avem evenimentul de saptamana trecuta cand o tanti a fost lasata sa moara pe strada in urma unui accident rutier.

Iar sambata o ambulanta a fost prinsa pe DN1 si a asteptat cu un bolnav inauntru mai bine de doua ore pana sa ajunga la spital. Asta din cauza ca pe culoarul unic se faceau repetitii.

Concluzia e simpla, saptamana viitoare daca va puneti in cap sa muriti, sau sa va accidentati sau sa aveti nevoie la spital, mai bine le amanati pentru mai tarziu.

7 thoughts on “Sa nu muriti saptamana viitoare

 1. “a fost lasata sa moara” O dai in jurnalisme ieftine si nu-ti sta bine. A fost accident, s-a sunat la 112, a venit ambulanta, victima avea leziuni interne si a murit. CE voiai sa faca politistii aia? Ei stiu sa dirijeze si sa fluiere, nu-s doctori. Cei 10 gura-casca care filmau si tipau cu ce au ajutat? Daca se intampla o chestie din asta identica pe o straduta la Poplaca pe cine dadeai vina? Daca pe Kiselef erai tu langa fata aia CE FACEAI? Daca prin minune erai acolo si erai si politist, CE FACEAI? Opreai circulatia? Scoteai un bisturiu si o operai?

 2. citeste ca am scris mai sus, ai 2 spitale acolo, in 2 minute vii cu ambulanta, indiferent cine si cum e 🙂

  dar … mai bine stam sa traca tariceanu parerea mea

 3. icsicsics, 20 de minute. Dacă o rudă de a ta murea în astfel de condiţii, crede-mă că aveai pe cine dă dai vina şi găseai şi soluţii ca ambulanţa să nu fie blocată în trafic.

  Ştii cât de tare mă scârbeşte România?! Ieşi pe străzi şi uită-te la cât de ipocriţi suntem. Ne credem atât de importanţi şi vrem să arătăm lumii că suntem mai buni, doar acum de summitul NATO. Plantăm copaci, gazon şi flori, toaletăm arborii, asfaltăm, curăţăm zecile de straturi de noroi dintre şosea şi bordură… mi-e scârbă şi mă doare.

 4. pana acum nu am comentat pe nicaieri faza asta, dar deja e prea mult
  POLITISTII ERAU OBLIGATI SA INTERVINA , deoarece ei au cursuri de specializare de prim ajutor

 5. toate articolele care au aparut dupa acea pe net sustin ca ambulanta a ajuns la 7min la acel incident… de unde zic altii de 20min?

 6. Pe gandul.info timpul e mentionat doar in propozitia “martorii intervievaţi la faţa locului susţin că ambulanţa ar fi ajuns abia în 20 de minute”, nimic concret, lumea exagereaza de obicei.
  Pe adevarul.ro este destul de scurt articolul, scrie doar “aproximativ 20 de minute”, pare fi doar o stire preluata.

  Un articol cu date mai exacte pare a fi:
  http://www.gardianul.ro/2008/03/30/actualitate-c24/uciga_a_din_kiseleff_are_afaceri_cu_oamenii_premierului-s111624.html
  unde zice ca apelul la 112 s-a facut la 16.30, la 16.36 a ajuns un echipaj smurd, si la 16.38 inca o salvare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: