home to blog Romania 2010?

Romania 2010?

Ca la noi criza economica e grava si adanca o stie toata lumea. O vedem in fiecare zi la televizor, o vedem in fiecare zi in buzunarele noastre si in ceea ce reusim sa obtinem de pe urma muncii noastre.

Noi am mai trecut prin asta de multe ori. Teoretic undeva intre 2000 si 2009 noi ne-am revenit. Din 2009, am picat in bot de la inaltimea unui copil care abia invata sa mearga si se impiedica si pica in bot.

Cauzele crizei de la noi sunt multiple. De la banii tipariti pe promisiuni, la faptul ca n-am investit serios si sanatos in ceva care sa functioneze indiferent de situatia economica, la orice altceva. Din orice altceva ni se trag problemele economice actuale. Ei, cum se gestioneaza problemele astea? Prost. Nu! Nu neaparat prost, ci fara cap si fara simt de raspundere, pentru ca asa suntem crescuti.
Aici s-ar putea spune foarte multe. Putem dezvolta teoria conspiratiei mai mult decat sunt date, putem fabula, putem aduce exemple si face rapoarte, chestionare, tot ce ne trece prin cap. Dar mai bine va las sa vedeti filmul asta.

Filmul prezinta o poveste trista a Argentinei. Un stat aproape la fel de frumos ca al nostru si foarte asemanator economic si politic. Filmul povesteste cam ce au facut argentinienii de si-au falimentat tara in asa hal incat este privita ca o tara de lumea a 3-a. Iar noi nu suntem departe de asta. Filmul are 2 ore aproape, nu mai stiu de unde il am si are subtitrare in romana. Vizionare placuta.Dupa care astept parerile voastre. Suntem in pragul de a avea si aici aceeasi situatie?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

7 thoughts on “Romania 2010?

 1. Tu la ce te aştepţi? La mai bine?
  Momentan sunt circa 5 milioane de contribuabili care nu pot susţine bugetul pentru 2010. Sectorul privat va fi decimat de taxe şi impozite, astfel fiind încurajata economia de “subsol”. Sectorul public va “produce” un procent important de şomeri. Un număr însemnat de şomeri va veni şi din sistemul privat, fără îndoială. Şomerii şi pensionarii vor trebui susţinuţi financiar din buget. Să nu uităm ca acelaşi buget trebuie să susţină şi restul sectoarelor.
  Germania anticipează o creştere procentuală similară cu cea a lui Boc, dar ăia ştiu ca au pe ce să se bazeze.
  @Victor Dulu
  E bine să anticipezi toate fazele, pentru a evita să treci prin cele care te dezavantajează… altfel te poţi numi pseudo-inteligent sau anarhist.
  Mergi în Etiopia. Să vezi acolo farmec…

 2. Ce nu merge? Sau de ce nu merge? Asta ne intrebam cu totii probabil in fiecare zi , pentru ca de fiecare data ne lovim de aeleasi probleme zilnice care ne termina psihic, moral, fizic….Noi oare nu avem dreptul la o viata linistita? linistita din toate punctele de vedere, ….La televizor se vorbeste mult, dar multi oameni nu inteleg, si atunci cu ce folos? Pentru multi nu conteaza decat ziua de maine si daca au ce pune pe masa, e rusinos….Unde vor sa aduca tara , in acelasi ler ca Argentina…de ce se discuta atat de mult si nu se face nimic. Am vazut ieri un articol in care Preda zicea ca el tine cont de nevoile oamenilor , el stie care sunt ca se plimba cu troleibuzul, oare poate face Preda politica din mijloace de transport? cu siguranta nu …. si chiar daca a mers cu troleibuzul, a inteles el oare ceva din ce a vazut acolo??? nu ….. asta e Romania….din pacate…daca cineva vrea sa faca ceva nu e lasat…pleaca din plen pe urma oboselii cica doar pentru a nu fi prezenti la vot….si pot continua….

 3. Premizele sunt la fel, unele treburi vor fi putin diferite iar altele identice, probabil ca in 5-10 ani ajungem si noi in lumea a 3-a la fel ca Argentina, drumul o sa fie lent si lumea nu o sa creada pana nu vede in ultimul moment ca nu se mai poate, la noi industria este distrusa sau vanduta, manifestatii de foame si batai cu jandarmii deja avem, hoti la putere sunt, somajul e in crestere, statul este in incapacitate de plata, acord cu hotii de fmi avem, deja avem ce aveau si argentinienii in urma cu 20 de ani, cam jumatate din datoria publica a lor o avem si noi si ne imprumutam in continuare, cu siguranta drumul este acelasi, banii publici sunt aranjati de clasa politica prin firmele lor, oricine vine la putere isi asigura spatele sau si al celor care au fost la putere, nu renunta nimeni la imunitate, pe oricine votezi fura mai mult ca predecesorii sai, biserica nu ajuta cetatenii si mai mult ii pacaleste si se bucura la bani, cand mergem la vot este ca si cum iti alegi calaul, toti stiu sa faca la fel, saracirea prostimii aduce bogatia celor destepti, o sa asistam in vremurile noastre peste cativa ani la ceva deosebit pana acum si o sa ne dorim comunismul mai mult inapoi, deja suntem oficial cea mai saraca tara din europa, lumea a fost pacalita inca din zilele revolutiei, “sa traiti bine” de la +50% salariu la profesori s-a ajuns la -25% pentru toti, degeaba iese lumea in strada pentru ca de mancare nu da nimeni, iesirea din criza este un loc de munca pentru fiecare, nimeni sa nu stea degeaba, nu conteaza sa aibe salariu mare ci sa aibe de mancare,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.