home to blog RNC recunoaste atacul asupra ROTLD

RNC recunoaste atacul asupra ROTLD

In final RNC recunoaste atacul asupra ROTLD.

Drept urmare toate parolele domeniilor voastre au fost resetate. Asa incat pentru a va logga in domenii trebuie sa aveti mailul domeniului activ. De recomandat sa va verificati toate domeniile voastre .ro pentru ca si altele au fost afectate.

Comunicatul RNC dupa cum urmeaza:

 
Comunicat

În noaptea de 27/28 noiembrie 2012 a avut loc un atac asupra server-ului de Administrare Domenii ro. Au fost modificate nameserver-ele la câteva domenii larg utilizate cum sunt google.ro, yahoo.ro, redirectându-le către o altă pagină de web. În interval de câteva ore a fost restabilită funcționarea domeniilor afectate.

În vederea analizării cauzelor incidentului a fost stabilită o comisie la nivelul institutului și au fost luate o serie de măsuri imediate, menite să diminueze posibilitatea unor incidente nedorite de acest gen.

În perioada imediat următoare rezultatele Comisiei de analiză vor fi făcute publice. Serverele DNS nu au fost afectate iar pe serverele RoTLD nu sunt stocate date despre tranzacțiile financiare.

Publicat în data: 2012-12-03

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “RNC recunoaste atacul asupra ROTLD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.