home to blog Restaurantele in Moscova

Restaurantele in Moscova

Prea multe nu se pot spune despre ele. Sunt restaurante si restaurante, mai ieftine si mai accesibile sau mai scumpe si mai pretentioase. Daca ma interbati de preturi, am vazut doar putin si asta la bautura, pentru ca mancarea a venit fara lista de preturi. Drept urmare in ruble o bere e cel putin 200, in lei inseamna fix 20 de lei. O cola e 110 ruble, cafeaua 250 de ruble. Ei bine in momentul in care am aflat preturile astea am renuntat sa-mi mai fac griji de cati bani cheltui, diferenta de la 20 de lei la 200 de lei a devenit brusc nesemnificativa.

Iar vodca e un ceva aparte. Sub nici o forma nu se compara cu prostiile de bauturi de la noi de prin baruri. Personal consider ca pana si romanescul MB era mai bun decat vodca de acum de pe piata, dar poate asta e doar gustul meu. In schimb vodca din Rusia are savoare, are aroma, are gust si … e intr-un anume fel servita:

Pe langa asta nici carciumile nu arata rau. Am fost in doua unul recomandat de cei din Moscova ca fiind foarte dragut (e cel in care am filmat bautul votcii) si seara la cina intr-o carciuma pe care nu o stiau prea multi, dar care arata intr-un anume fel. Va las sa vedeti poze, dar si ce nebunii am putut manca. 🙂

6 thoughts on “Restaurantele in Moscova

  1. Da – asa se bea vodka, si trebuie sa fie rece: vodka shot.
    La noi la restaurant inclusiv berea la halba se pune in halba tinuta in congelator. Vinul alb se bea de asemenea rece, iar vinul rosu se bea la temperatura camerei, iar in SUA s-au crucit colegii cand au vazut ca pun cola in vin rosu (vinul rosu se bea curat).

    Revenind la vodka am avut si eu ocazia sa beau vodka ruseasca, si coniac din rep. moldova – bestial, nu se compara cu vodka si coniacul romanesc. Iar Jack Daniels-ul romanesc pare coca-cola pe langa Jack-ul produs in SUA.

    Super tare experienta pe taramul rusesc … hai sus inca un shot de vodka .. “Nazdrovia”

  2. nu vreau să fiu cârcotaș – mai ales că experiența rusească a fost foarte faină – însă din câte știu eu (nu sunt cine știe ce băutor), nu se presupune că vodka n-ar trebui să aibă nicio aromă? nu că ar fi vreo știință exactă, doar așa am auzit și citit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: