home to blog RDS mobil sau cum mai incearca unii sa dea internet mobil

RDS mobil sau cum mai incearca unii sa dea internet mobil

Mi-a adus Daniel azi un modem de la RDS sa ma joc cu magnificul internet mobil oferit de Digi.NET.  Povestile spun ca netul asta e gratuit, daca ai abonamentul mare la RDS si ca stick-urile de 7.2 mbps s-au epuizat instant. Asa incat eu ma joc cu un stick de net de 3.2 mbps, care merge cam asa.

Sa nu credeti ca merge mai repede de atat. De fapt vreau sa vad daca ar merge mai repede decat atat. Pana acum nu face zapp-ul in transfer si nici nu se poate pune vorba sa atinga viteza de transfer a lui Vodafone.
Sa nu credeti ca momentele in care viteza scade sunt doar faptul ca n-as fi facut transfer. Nu, asa merge, in hopuri, iar atunci cand pica browsingul cade. In cazul in care o aplicatie face upload, ar trebui sa nu mai faci nimic altceva pentru ca nu vei primi cu siguranta nici un raspuns de la alte servere.

De fapt, daca speed testul efectuat tot in reteaua RDS arata cam asa:

atunci puteti sa va dati seama ca reteaua nu e nici pe departe una fiabila. Da, am auzit voci ca unii ar folosi stick-ul asta pentru momentele cand le pica netul de acasa de la RDS, dar si atunci nu sunt conectati pe acelasi fir, numai ca antena e pe blocul din fata?

Mai am doua curiozitati totusi, daca aici la Casa Presei in spatiu deschis se misca asa, oare cum ar merge la mine acasa acolo unde zapp-ul n-are acoperire in camera. Si cealalta chestie, cat de repede va deveni reteaua congestionata din cauza traficului imens de date asa cum se intampla la marii operatori de internet mobil.

25 thoughts on “RDS mobil sau cum mai incearca unii sa dea internet mobil

  1. mai bine nu va luatzi stickuri de la ei ca se strica foarte repede si dupa va cer 2 mil jumate sa-l inlocuiasca…ah….si daca vrei sa renuntzi la abonament tot trebuie sa-l plateshti….deci nu se merita…

 1. Mah, lasand deoparte stickurile astea care se gasesc mai multe decat telefoanele mobile (eu am luat foarte usor un stick dar nu gasesc telefon mobil de freo 2 luni asa… ), deci vreau sa spun, ce atatea teste fara rost, mah , cu speed test, ati auzit careva de calitatea serviciului, mah care sunteti pe-acolo ?
  Aia defineste cat de bun/prost e netu (desigur la categoria lui de net care este) nu banda, mah – banda-i defineste categoria de net din care face parte,
  QOS e calitatea…

  Luati mah de-aci si testati:
  http://www.wugnet.com/myspeed/speedtest.asp
  Si pe urma sa spuneti cat e la calitate, bre…

  P.S> vedeti ca va trebe java, mah, masina virtuala de la Sun..

 2. 1. Calitatea imaginii TV (definitia) este mai buna in cazul cablului optic RDS decat in cazul calbului coaxial clasic, prin care receptionez azi imaginile?
  2. Mi s-a spus ca primesc un stick pentru wireless (sa pot muta PC oriunde in casa, nelegat prin cablu) numai daca imi fac abonament de 39 RON (viteza maxima 100 Mbps). Acum am de 29 RON (50 Mbps). Este corecta aceasta informatie primita de la functionarul RDS-RCS?

 3. Eu ce mi-am luat un latpop vara asta si … na, vazusem ca da RDS-ul wireless ‘moka’ … am zis sa-mi iau si eu, why not, it’s free.

  Dupa ce am umblat prin Bucuresti si umblat … si … si umblat … desigur, ‘maine, nu,nu marti sau …’ am apelat la PR (Pile si Relatii) si mi-am ‘tras’ un stick.
  Merge chiar bine pot spune … sa joc un CS, sa urmaresc un clip pe YouTube sau CHIAR SA VAD UN FILM PE MEGAVIDEO, merge fara probleme. Stau pe langa stadionu’ Rapid (sect. 6) si IN PERMANENTA am semnalul +95%.

  Am fost asta vara la Busteni, cu trenu’ desigur … pe drum ce e drept, netu’ pica in unele locuri … si unde pica netu’ (RDS WIRELESS) pica si netu’ de la Cosmote (cel pe telefon) … insa, ajuns in Busteni semnalul era tot de 90+ … pot zice, ca … sa stai pe laptop si sa navighezi putin pe net, sa mai stai pe mess putin, acest net este PREA BUN, si in plus, e inclus in pretu’ netului pe care-l am acasa, un net 100 mbps, de 39 ron/luna (cred) … oricum … nu vad de ce va plangeti unii … ba ca nu e viteza buna, ba ca nu merge destul de repede si alte chestii … cand o sa apara 4G in Romania o sa inteleg sa va plangeti da’ pan’ atunci ….. e bun si asta 🙂

 4. Haideti sa ne plangem si sa injuram RDS-ul pentru un serviciu oferit gratuit.
  Dar nu mai bine refuzati voi astia nemultumiti acel stick si nu mai aveti motive sa criticati servicul oferit de companie?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: