home to blog Raman pe vista

Raman pe vista

Aseara am pus Vista, iar. Ma gandeam ca nu il voi instala pana cand nu va aparea primul service pack. Insa … am zis sa mai bag o fisa. Am fost pe deplin multumit. A gasit toate driverele mai putin ala al placii de sunet, pe care l-am gasit de la un laptop asemanator … chiar daca am 512 ram … merge aero si merge chiar bine. Programe  n-am instalat inca, dar se misca la fel ca un XP care e instalat prima data. Adica bine … in final de bine despre Vista.
Am reusit sa import si preferintele de firefox. Am scos pana si ecranul negru cu mesajele alea idioate de confirmare, sigur vrei sa? Da … vreau. Si asta se face dand disable la firewall si al user control din control panel, user accounts.

Singurul lucru care nu-mi place e ca trebuie sa folosesc solutia de hibernare pentru ca daca dau stand by la laptop nu isi mai revine.

Si … daca tot imi fac XP-ul sa arate ca vista … de ce sa nu folosesc chiar Vista.

15 thoughts on “Raman pe vista

  1. Sa vezi piciule cu accesul la sistem cu trusted instaler, acuma si ca admin, ai belit-o ca nu mai ai acces la orice! Trebuie sa-i refaci drepturile de acces pt user win si altele de genul ca sa poti modifica si te juca in liniste, eu am facut-o dar nu e recomandat, mai ales daca stai pe cont de admin tot timpul. Oricum e misto, si are sisteme de securitate mult imbunatatite, si pe mine ma enerva user account control asa ca l-am terminat, dar nu e recomdabil, in rest e misto, nu am eu resurse pt toate smecheriile visuale asa ca merg pe low profile deocamdata. driverele se gasesc, inschimb am probleme cu softul de motorola pt telefon. Suita cs3 de la adobe, zbarnaie pe vista, mai putin encore dvd care nu porneste chiar daca ii scot libraria, unde se blocheaza initial, dar in rest premiere, photoshop, after effects, sunt brici! La fel Ms Visual Studio 2008(beta2), daemon tools, Ms Office 2007, Vlc-ul, Nero 8, firefoxul thunderbirdul, system information e mult mai indetaliat, defenderul iti zice exact al carei aplicatii e executabilul care ruleaza in procese, la start-up, event viewer la fel. E ok. Numai ca au muncit aiurea la tot felul de aplicatii idioate incluse acuma in sistem, de care se ocupau alte companii, aiurea. In loc sa le lase sa le faca bine, s-au bagat ei aiurea!

  2. am win vista ultimate X64 din august 2007 si sunt foarte multumit de el, are securitate, ferestre 3d, sidebar, media center, are de la inceput driverele de video si audio si multe altele. Am 512MB RAM si procesor pentium D de 2,36GHz dar se misca bine (1min pana porneste). Mi se pare mult mai bun decat XP (xp-ul a fost bun la vremea lui, dar in comparatie cu ce exista azi e de rahat).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: