home to blog Ponta peste Antonescu, Basescu un spectaculos 18%

Ponta peste Antonescu, Basescu un spectaculos 18%

Conform unor sondaje facute de niste baieti, Ponta a urcat (cred) in procente peste Antonescu. Mi se pare si normal, cine se trezeste de dimineata, munceste mai mult. In alta ordine de idei, desi oamenii la televizoare vin si zic ca face si ca drege si ca e praf si ca cine stie ce si cum, Basescu obtinea luna trecuta in sondaje un surprinzator 18%. Ma asteptam de fapt sa fie mai mic.

Ma rog, pentru pasionati rezultatele sondajului CSOP.  Mai avem de notat doar faptul ca 62% dintre romani au incredere maxima in Biserica. E bine, a inceput sa scada procentul. Urmeaza sa ne apucam si de lucru zic.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 thoughts on “Ponta peste Antonescu, Basescu un spectaculos 18%

  1. @KingSnake. Exista o diferenta intre Traian Basescu si Presedintie, el reprezinta institutia, el nu este institutia desi acesta a fost comportamentul lui in ultimii ani.

  2. Inseamna ca Presedintia ca si institutie este mai jos in incredere decat Traian Basescu (in sondaj se verifica increderea in el indiferent daca el este presedinte, prim-ministru sau orice altceva, este vorba de increderea pe care el o are ca si politician). Probabil ca tu pui semnul egal intre cei doi dar unii nu fac asta, unii se gandesc daca ar avea incredere in institutie si daca ea isi are rolul in constructia institutionala. Nu comentez rezultate, spun doar ca intrebarea este legitima si ca este o greseala sa il confunzi pe Traian Basescu cu Institutia, indiferent care e mai sus sau mai jos in sondaje.

  3. Exemplu: Poti sa ai incredere in Ponta/Antonescu/Diaconescu/Basescu etc. ca si politician dar sa nu ai incredere in Institutia Presedintelui, poti sa ai foarte putina incredere, poti sa fii monarhist sau din contra sa ai foarte multa incredere dar sa vrei un sistem in care Presedintele are doar puterea de a revoca un eventual Cancelar. Sistemele sunt atat de diferite.

  4. Cristi C.: ar fi fost logic ce zici tu daca diferenta ar fi fost in sens invers, adica sa existe care sa aiba inca incredere in institutie in ciuda celui care o conduce temporar.
    Ceea ce zici tu este ca oameni care au incredere fie intr-un altfel de republica (parlamentara) sau intr-o alta organizare (gen monarhie) au incredere in Basescu. Traian Basescu, cel care a lovit cel mai tare in institutia parlamentara si in ultimul ocupant al tronului Romaniei. Nu neg ca sunt multi oameni in tara asta care habar n-au pe ce lume sunt, dar mie unul mi se pare foarte ciudat, 6% mi se pare prea mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.