Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fiind afara politica ajunge la mine fara comentarii. Materialul brut, fara a fi diluat, tradus si indulcit de alti oameni vorbitori de aceeasi limba ca si mine, care sa stie ce se intampla in tara si care sa vorbeasca intr-un anume fel astfel incat sa zicem ca va fi bine.
Fiind afara, vad politica la fel cum o vede orice alt strain care ar vrea sa aiba treaba cu Romania. Si fiind roman, vorbind cu alti romani nu putem decat sa ne plangem pe umeri si sa speram ca va fi bine. In schimb …

Ce nu vor sa inteleaga Victor Ponta, Antonescu si restul e ca Romania nu este acum un stat comunist, inchis si pe care EI sa il poata controla.

Ce nu pot sa inteleaga acestia e ca NOI comunicam cu oameni care sunt in afara tarii, parteneri de afaceri, prieteni, oameni chiar mai influenti decat cunosc Ponta, Antonescu and Co. Iar acesti oameni ii aud pe ei si se sperie, apoi ne aud pe noi incercand sa gaseasca o solutie si sa afle vesti bune, iar noi nu le putem da asa ceva.

Ce nu inteleg Ponta, Antonescu and Co., e ca limbajul lor e potrivit unei tari cu granitele inchise si inexistente. Insa noi comunicam. Si acum vine intrebarea, cum naiba sa comunicam ceva de bine …

Si aici intervine problema. Antonescu a avut in seara asta un discurs complet tampit, de om panicat, care s-a speriat ca trebuie sa mai stea la Cotroceni si a venit sa zica ca totul e in regula calm down. Si ca va mai iesi la declaratii doar atunci cand va mai fi nevoie sa comunice ceva. In rest ce va face? Va dormi?

In alta ordine de idei. Aceste declaratii nu sunt deloc un imbold pentru nimic. Nu vad nici o masura care sa faca tara sa mearga mai bine. Iar asta chiar daca Ponta si-a chemat ministrii din concedii.

Eu, Europa, restul lumii nu vrem nimic altceva de la Romania decat sa vedem ca treburile merg cumva. Dar la noi in tara nu merge nimic. Ne-am oprit ca gastele pe marginea strazii, vedem cum trece masina si nu suntem in stare decat sa facem gaga ga ga ga ga ga ga ga si sa ne certam care sa se arunce primul dupa masina care a trecut, in praf.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 Responses

 1. albinuta veninoasa

  Sunt multe de povestit. Trebuie sa privim un pic in urma, exact de atunci de cand ne-am castigat ceva drepturi si de cand nu am fost in stare sa beneficiem de ele, deoarece le-am lasat in mana altora. De ce nu vrem privim spre acei care nu au fost in stare (ca un jucator de sah) sa nu taie salariile si sa previna acest lucru. De ce nu au fost in stare sa bage dupa gratii adevaratii hoti si nu gainarii. De ce ? De ce ? …
  De ce nu suntem in stare sa-i taiem capul celor care ne fura legal si ne vand tara, ce-i asa greu, doar pe Ceasca au reusit sa-l impuste rapid. Nu suntem in stare sa le oferim nici macar un avertisment, sa ne vada ca ne pasa cu adevarat de soarta in care suntem, una de tot rahatul.
  Ia vezi, acest lucru se simte unde esti ?

  Reply
 2. Traian

  Prietene zi-le alora din “euro-pa” ca un prapadit cu 7,5 milioane de voturi impotriva refuza sa-si dea demisia. Vezi ce reactie au ( daca sunt straini fireste )
  Aia cu statul “comunist” n-o comentez, trebuia s-o fi scris pe vremea cand iti tinea idolul basexu sedintele de partid cu pd la vila lac 3 a lui ceausescu
  Dar cred ca dormeai adanc si visai admirativ

  Reply
 3. Ufologul de serviciu

  Este tragic faptul ca intotdeauna romanii si-au ales reprezentantii prin vot negativ. Adica votez cu X pentru ca-l urasc pe Y, nu pentru ca X ar fi mai bun.

  Iar toata fanfaronada USL cu care a abordat referendumul imi intareste convingerea ca este “rau cu rau, dar mai rau fara rau”, ca dam de dracu’ cu PSD-ii nosti.

  Si ca sa puna capac la toata situatia, se impune sa mai iasa si tatuca Iliescu la inaintare cu declaratii si lectii privind democratia. mai lipseste Voiculescu cu o lectie de moralitate pentru Basescu si cum ar trebuie acesta sa-si dea demisia si tabloul comediei umane este complet.

  Imi vine sa rad cand vad ce se-ntampla, dar este un ras nervos, spasmatic, un rictus care-mi rigidizeaza fata cand ma gandesc la cine guverneaza tara … la vedere si din umbra.

  Reply
 4. Adrian

  Este clar ca nu ne putem organiza singuri. Nici nu stim exact cati suntem si de unde ne tragem. Sa ne transformam intr-o colonie si aia e. Licitatie 🙂

  Reply
 5. Samariteanu'

  Este dragut ca acum Romania este si subiect de bancuri si glume la nivel inalt in cercurile guvernamentale europene.
  Inca 2-3 luni de guvernare USL-ista si-o sa ne rada si curcile.

  Reply
 6. Taraboste

  Circul continua cu remanierea de ieri demarata odata cu demisia ministrilor Rus si Dobre. Sunt sublime cateva dintre nominalizari, rotatia cadrelor in guvern, dar mai ales interimatul la justitie anuntat in dimineata asta: Ponta; garantat justitie independenta :)))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.