home to blog Petitia CNA ce vrea de fapt? Cenzura?

Petitia CNA ce vrea de fapt? Cenzura?

CNA a facut astazi o petitie, care, la ora la care am intrat eu pe site, adunase doar doua semnaturi. Acea petitie e o reactie mai ciudata a presedintei CNA din care citez:

interesul public mai presus de gustul publicului

Adica cum? Gustul nu gereneaza interes?
Sa ma gandesc si altfel, interesul nu cumva e cenzura? In timp ce gustul e ceea ce alege omul sa urmareasca? Adica nu te pune nimeni sa te uiti la cacaturi la televizor, e libera ta alegere. Tu vrei sa te uiti acolo. Ai alternative, ai BBC Knowledge daca vrei, ai BBC Entertainment ca sa razi, ai canalele de porn ca sa vezi sex toata ziua. E libera ta alegere, deci e gust. Interesul n-are cum sa fie mai presus decat gustul publicului pentru ca asta inseamna cenzura.

Si …

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “Petitia CNA ce vrea de fapt? Cenzura?

 1. Nu e chiar așa. Teoretic e normal ca unele reguli generale să existe, în scopul protejării cetățenilor. Și da, uneori trebuie să-i protejezi de ei înșiși.
  (asta nu înseamnă că iau apărarea petiției, că nu am citit-o, dar pui o întrebare la care răspunsul este mai sus).

 2. Eu cred că e o formulare mai ciudată. Cred, defapt, că petiția se referă la informare. Am spus-o în mai multe rânduri, și o repet: Mass-media pot să educe. Degeaba se învârt televiziunile în jurul cozii și spun că publicul cere. Înainte de toate trebuie să se pună accent pe informare, după aia pe sânii lui Xuleasca. Interes înainte de gust, cam aici cred că bate CNA.

 3. Asa si cand unul va zice bah mie nu mi place hip hopul sau orice altceva hai sa-l interzicem si pe asta tot pentru “binele public” . Atunci ce plm mai ziceti. Nu-ti place maneaua nu te uita si tot asa. Obliga sa dea emisiunile cu tzatze si manele dupa 23.00 etc nu sa le interzica.

 4. Ma asteptam la mai mult de la tine…
  In cazul asta, hai sa lansam niste canale in care o echipa filmeaza o vidanja care colecteaza “de-ale ei” in timpul zilei apoi seara, in prime time, relateaza pe indelete ce s-a intamplat in timpul zilei, ce culori si arome deverseaza seara in canalul de colectare sau unde le-o deversa. Nu e ilegal. Probabil ar avea audienta…
  S-a ajuns MULT prea departe cu senzationalul, cu prostia, cu crimele si “modenitatile” la televiziunile romanesti. Vorbesc nativ germana si ma uit la televiziunile din Germania si Austria in mod constant. Dar cateodata imi doresc sa vad o emisiune buna la o televiziune romaneasca, in limba romana. Te rog crede-ma, NU AM CE SA ALEG! In afara de emisiuni straine subtitrate. Ma uitam la carcotasi intr-o vreme, dar fiindca ei isi fac emisiunea din momentele altor televiziuni a ajuns acelasi jeg televizat. In afara de sketch-urile lor, totul e abces din rect si cacapatos.
  Cineva ar trebui sa puna piciorul in prag la un moment dat…si cred ca ar trebui sa inceapa de la CNA.

  …parerea mea…

 5. Am ajuns in faza destul de ,,avansata”(noi poporul roman), in care si Iisus daca ar veni din nou si ne-ar cere doar bun simt, decenta, respect pentru cei de langa noi, L-am rastigni din nou. Oricum, cel putin L-am contesta, analiza si condamna.In ceasul al 12-lea trecut, CNA vine cu o initiativa asteptata de mult de cel putin 60% din populatia Romaniei. Dar minti indobitocite de CLICK, CAN-CAN, LIBERTATEA, otv, GUTA, ADI MINUNE, IRINEL, PRIGOANA, N. LUCIU etc. nu pot gandi NORMAL. Ce discernamant si ce gust poate avea un copil sub 7 ani(ca sa nu vorbim de faptul ca nici pana la 18 ani nu are prea mult)ca sa aleaga?. Si din ce sa aleaga?Vrem sa ajungem un popor de violatori,batausi, infractori betivi, prostituate???. Sa ajute Dumnezeu(si noi)CNA-ul in ce si-a propus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.