home to blog PCLinuxOS

PCLinuxOS

Din ciclul cum ne jucam iarasi cu linuxuri, in speranta ca mai gasim cate un linux care sa si mearga frumos azi avem PCLinuxOS.

LiveCD-ul e dragut, mi-a vazut tot mai putin de placa video. E dragut, mergea in ram, insa in afara de faptul ca imi bazaia CD-ul de fiecare data … 512 MB de ram ii erau suficienti ca sa functioneze.
Spre diferenta de altele, cica pe sistemul asta ar merge niste efecte 3D. Eu n-am reusit sa pornesc efectele.
Partea draguta e ca … de pe live cd mi-a vazut placa de sunet si auzeam muzica, in schimb dupa ce l-am instalat pe sistem n-a mai vrut sa se auda. Ramane de studiat.
Totusi nu vrea sa isi dea shut down, sau stand by din taste, dar si asta mai trebuie sa studiez.
In schimb merg tastele speciale de laptop.

In rest … il recomand pentru oricine vrea sa isi foloseasca calculatorul la orice … mai putin jocuri. Are tot de la ultimul mozilla, la media player, la player de mp3, flash si video integrat in webpage.

Are careva idee cum fac un memory stick bootabil? 🙂

Update: M-am gandit ca parca am scris prea comercial chestia asta. Atunci hai sa va zic ca avem KDE ca si desktop, kernelul 2.6.18.8 si recunoaste cam orice component dintr-un sistem normal. Ah … si ca o chestie windows like, dupa sunetele de startup si log off, avem refresh la desktop 🙂

Si … uite load:

21:58:45 up 50 min,  3 users,  load average: 0.18, 0.22, 0.18

10 thoughts on “PCLinuxOS

 1. Ti-as recomanda si eu Ubuntu.

  In general e bine sa mergi pe o distributie cu o comunitate extrem de puternica si Ubuntu are sange de Debian plus investitiile celor de la Canonical. (a se citi Mark Shuttleworth). Package managementul e foarte simplu si mirror-urile din Romania merg excelent (700+ KB/s, deseori 1-2 MB/s).

  In plus, procesul de “give back to the community” e foarte bine definit la Ubuntu fata de alte distributii.

 2. ce unelte ai nevoie ca sa faci un usb stick botabil
  3
  1 un softulet se numeste flash boot ruleaza sub (xp si vista ultim versiune)
  2. o imagine de linux eu acum scriu acest post de pe nimblex2007
  3 din bios sa ai dai first boot usb hdd
  second usb zip third hard disk

  acuma tre sa formatezi in functie de cum vrea el sticku ca-i fat ca-i fat 32
  daca da eroare schimbi pe fat 32 sau invers
  am pus si linux puppy pe cardu de 512 de la telefon merge perfect 😀

 3. Buna sunt now in linux..nu ma prea pricep….Si as avea nevoie de ajutor….daca se poate…Vreau sa fac un sv de counter-strike si stiu ca pe linux e mai curat in ce priveste lagul…acum…apelez la toata lumea…care cunoaste linux=ul sa`mi recomande….ceva bun pt server…si care e cel mai potrivit…daca aveti raspunsuri pls da-ti add la italianu_2004@yahoo.com 10x all si bft

 4. Referitor la PcLinuxOS… efectele 3D… sa stii ca functioneaza. Dar numai dupa ce ai instalat pe hard linuxul. Apoi iti instlaezi driverul de la placa video. E normal sa fie asa, nu ai vrea sa iti supraincarce placa video.. oricare ar fi ea. Pentru mine e mai bun decat ubuntu. Skype e similar la grafica cu cel de pe windows, merge DC++ si mai mult….are suport pentru NTFS. Imi citeste partiile windows si dau share de pe ele… Asa ca…

  P.S. vezi ca are optiunea de instalare pe USB. Porneste de pe live CD de la install.
  Sper sa iti fie de folos…

 5. Referitor tot la pclos, efectele 3d merg si din varianta live cd, doar ca tre sa intri in control center si la efecte 3d sa activezi beryl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: