home news Nu mai avem bani vechi.

Nu mai avem bani vechi.

În conformitate cu prevederile art.18 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 1 decembrie 2006, Banca Naţională a României a demarat acţiunea de retragere din circulaţie a bancnotelor şi monedelor din vechea emisiune monetară.
Însemnele monetare din vechea emisiune, aflate în circulaţie, se vor înlocui treptat, de către Banca Naţională a României, până la data de 31 decembrie 2006. În perioada 1 – 31 decembrie 2006, însemnele monetare menţionate vor fi acceptate la plată, de către toţi agenţii economici şi celelalte instituţii, aceştia având obligaţia de a nu le mai repune în circulaţie şi de a le depune la unităţile bancare unde au conturi deschise.
Concomitent, unităţile instituţiilor de credit au obligaţia de a nu mai repune în circulaţie vechile însemne monetare primite de la populaţie, agenţi economici şi celelalte instituţii şi de a le depune la sucursalele Băncii Naţionale a României.
În intervalul 1 – 31 ianuarie 2007, însemnele monetare din vechea emisiune, care şi-au pierdut puterea circulatorie la data de 1 ianuarie 2007, vor putea fi preschimbate, fără taxe şi comisioane, la Banca Naţională a României – sucursalele Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timiş, precum şi la unităţile instituţiilor de credit şi ale Trezoreriei Statului.
Începând cu data de 1 februarie 2007, bancnotele şi monedele metalice menţionate vor putea fi preschimbate fără taxe şi comisioane, pe perioadă nelimitată, la Banca Naţională a României – sucursalele Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timiş, prin prezentarea la ghişeu sau remitere prin poştă.

Sursa: comunicat BNR

Sunt curios daca astia se vor si tine de cuvant

One thought on “Nu mai avem bani vechi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: