home to blog Nu aveti unde parca la Romania – Franta

Nu aveti unde parca la Romania – Franta

Cand a fost noaptea alba la Stadionul National, va invitam sa va bucurati de fotbal si de stadion. Acum sa va zic o poveste.

In Africa de sud la Campionatul Mondial cand am fost la meci, strazile din jurul stadionului erau inchise. Erau filtre mari de politie, care nu lasau masinile sa se apropie de stadion si indicatoare mari pe care scria parcare. Ma gandeam ca e misto, uite o parcare langa stadion, se lasa masinile acolo si oamenii ajung la stadion. Gresit. Parcarea era la 6 kilometri de stadion, pe un camp, acolo unde au gasit un camp liber. Bineinteles parcarea era pazita, iar masinile se parcau dupa indicatie in linie, pe un sistem ca sa nu se blocheze nici calea de acces si nici locurile de parcare. Apoi fiecare om cu biletul in mana – unde era prima data verificat ca are bilet, se urca in autobuzele speciale pentru acest eveniment si era dus pana la stadion, pana la buza stadionului. Erau suficiente autobuze asa incat sa nu stai la coada niciodata. Dupa meci la fel, te urcai in autobuz, te ducea autobuzul pana la masina, plecai acasa. Civilizat, fara intarzieri, fara ingramadeli, nici o problema.

La noi aproximativ la fel. Politia Rutiera va inchide cu ocazia meciului Romania – Franta TOATE STRAZILE adiacente National Arena. De altfel si cand am fost la noaptea alba am ramas cu masina blocata jumatate de ora pe una din strazile adiacente. Dar, nu-i asa simplu. Politia Rutiera va interzice parcarea pe strazile – bd. Basarabia între Piaţa Hurmuzachi şi bd. Chişinău;  – str. Maior Coravu; – str. Vatra Luminoasă; – bd. Pierre de Coubertin si pentru riverani. Asa incat, sa vedeti distractie cu firmele de ridicari masini in perioada meciului.

Pana una alta, avem sanse sa ii batem pe francezi? Intreb serios ca nu m-a mai pasionat sa urmaresc echipa nationala si scandalurile cu Pitzi, Mitica, Mircea si restul.

11 thoughts on “Nu aveti unde parca la Romania – Franta

 1. Intamplator locuiesc pe o strada foarte aproape de stadion unde se afla parcari de resedinta, nu iti spun ce era in ziua portilor deschise, haos total.
  Eu am avut masina parcata toata ziua dar in stanga mea erau 2 locuri ramase libere unde a venit un “destept” care a incercat sa parcheze, nu stiu ce a fost in mintea lui dar a reusit sa parcheze de-a latul pe 2 locuri, a avut noroc ca nu au venit propietarii locurilor cu masina ca sunau la ridicari.
  Sincer nu cred ca o sa fie vreo diferenta in ziua meciului cu Franta.

 2. Comparatia cu o tara africana, fie ea organizatoare de CM nu ne onoreaza, normal era ca proiectul sa fie prevazut cu un numar mai mare de locuri de parcare, nu maxim 200 cate sunt acum. Si avem sanse. Mici, dar sunt ale noastre 🙂

 3. Fratilor acolo langa stadion este statie de Metro? Eu va zic ca in Spania nimeni nu merge cu masina la un meci de fotbal. Toti iau metro-ul civilizat sau transportul de suprafata. La noi insa daca am putea intra pe stadion cu masina si sa ne uitam la meci din masina ar fi perfect. cat despre sanse sigur avem cam un 33% zic eu. Pacat ca avem antrenor pe Pitipoker ca altfel am fi avut mai multe. Hai Romania.

 4. @vlad: si la ora incheierii partidei, metroul nu mai circula 🙂 Eu am trimis email la metrorex si primarie sa prelungeasca programul si uite ce raspuns am primit ASTAZI:
  >>>
  Buna ziua,

  Meciul din aceasta seara este intradevar un eveniment important pentru bucuresteni si pentru romanii iubitori de fotbal.
  Dumneavoastra sunteti insa, singura persoana care a solicitat prelungirea programului de circulatie al metroului.
  Din pacate acest lucru nu este nici posibil, nici util, tinand cont de faptul ca metroul nu acopera
  toate zonele de interes ale locuitorilor capitalei.
  Pe de alta parte, nu am primit nici o solicitare de la organizatori in acest sens.
  Dorim Romaniei sa castige, pentru a implini sperantele miilor de suporteri, iar dumneavoastra distractie placuta.

  Toate cele bune,

  Serviciul Cabinet Director General si Relatii Publice
  >>>

  Se pare totusi ca metroul va circula pana la 00:30

 5. Am mai primit un raspuns de la metrorex:
  Buna ziua,

  Acum 5 minute s-a luat aceasta hotarare:

  METROREX anunţă publicul călător că în ziua de 06.09.2011 trenurile de metrou vor circula până la ora 24:00 (ora de plecare de la staţiile capăt de magistrală).

  Prelungirea programului vine în sprijinul publicului participant la meciul România – Franţa ocazionat de inaugurarea “Naţional Arena”.

  Numai bine,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: