home to blog Mintea romanului de pe urma

Mintea romanului de pe urma

Am scris un articol, am pus o intrebare … nimeni, dar nimeni n-a fost in stare sa imi ofere un raspuns la acea interbare. Nimeni n-a putut sa-mi spuna, da fac asta, sau fac ailalta, sau am solutia asta de backup.

Asta pentru ca nu se gandesc, asta pentru ca oricine zice ca “mie nu mi se intampla”, asta pentru ca oricine e obisnuit sa acum si sa nu se gandeasca maine.

Luam exemplu parcarea. De ce pana mea sa arunci masina in mijlocul strazii si sa o parchezi aiurea, fara sa te gandesti daca se intampla ceva cu ea ce faci. Pai ca ai casco, dar pentru casco trebuie sa alergi, apoi sa ramai fara masina, sa mergi dupa service, mai nou sa dai 100 de euro de la tine.  Mai bine ar fi sa o parchezi 20 de metri mai in fata, dar stii ca ai un loc de parcare unde nu iti gasesti masina sparta, furata, lovita, zgariata, etc …

La fel si cu toate evenimentele naturale, nu vine peste noi ma, la noi nu se intampla. Iar aici cel mai bun exemplu sunt americanii. Aia arunca tigari la intamplare si inca sunt de parere ca se termina repede, drept urmare in fiecare an avem super incendii de padure in toate statele impadurite. Ei raman fara case, dar pleaca in ultimul moment zicand ca nu se intampla nimic, drept urmare raman fara nimic, fara masini fara bunuri, etc.

Dupa toate astea, toata lumea vine cu mana intinsa la stat si zice … da-mi. Sa-ti dea ce? Ca tu esti idiot si nu vrei sa faci nimic pentru tine, drept urmare vrei sa faca statul pentru tine? Da, de fapt da, sa faca statul ca de aia platesti TVA, iar tie si numai tie ti se cuvine tot PIB-ul Romaniei, tu esti platitor de impozite le vrei inapoi tu si numai tu, chiar de mai multe ori decat ai platit tu.

8 thoughts on “Mintea romanului de pe urma

 1. Nu toti gandesc asa, nu numai romanii, nu numai americanii… peste tot exista o populatie care prefera sa fie lovita de uragane, avalanse, inundatii, decat sa isi schimba mica viata pe care o duc, cu trei gaini in curte si cu o capita de fan pentru calul vecinului.

  Incearca tu sa mergi intr-un sat mai abatut de lume si sa ii spui la o tanti de acolo, hai lele muta-te la oras, sau la marginea orasului ca ai alimentara mai aproape si iti poti face o gradinuta mai mica unde sa iti lasi gainile in voie, dar vinde-ti tot pamantul ce il ai aici ca sa te muti acolo…. Sunt curios ce iti raspunde?

  Schimbarea, e greu de facut in viata pe orice plan, chiar si cu conceptii moderne si cu accesul la toate facilitatile unei vieti comode.

  Noi sa fim sanatosi, o sa gandim noi si pentru altii daca altii nu pot gandii pentru ei… dar sa nu se mire daca prioritatile lor o sa fie ultime pe lista noastra de prioritati 🙂 (presupun ca asa gandeste si statul)

  Bafta !

 2. Exista si extrema cealalta, povestea drobului de sare care ar putea cadea, mama ce nasol. Adevarul ca e mai simplu sa nu te agiti si poate ai noroc, iar asta cu agitatul este pe baza de educatie.

  Problema e ca statul trebuie sa faca educatia.

 3. Extreme… nu-i bine nici asa, nici asa. In Romania situatia e si mai complicata, pentru ca avem un popor obisnuit ca statul sa-i poarte de grija, pe de o parte, si pe unii care s-ar lipsi de grija asta, numai sa li se mai taie dracu’ din impozite. Plus ca, la noi, statul ia o gramada de bani dar treaba nu si-o face. Omul ca omul, ca asta e, nu-s toti inteligenti si de fapt multi sunt delasatori si puturosi… dar STATUL… statul de ce nu are niciodata planul B? De ce statul nu are o conduita… de preventie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: