home to blog Microsoft ataca openoffice

Microsoft ataca openoffice

Adevarul e ca softurile opensource sunt lipsite de suport, iar cand acesta exista, este facut pe teste live. De asta nu vom vedea niciodata decat big fail-uri de la marii producatori de software si nu release dupa release pentru ca a mai aparut un bug. Si aici ma gandesc fix la cazul WordPress, care este un soft open source in care updateurile au adus cu ele si probleme de securitate, in unele cazuri majore.

De data asta Microsoft ca un producator de software pe bani vine si desfiinteaza intr-o reclama ideea de soft de office gratuit, care nu ofera mai nimic pentru oamenii care au nevoie de solutii de birou.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

32 thoughts on “Microsoft ataca openoffice

 1. deci e clar: ai bagat si tu degetul in borcanul cu miere. deh e greu in brasov. secventa de articole a fost primul indiciu. restul e folclor.

 2. Vad firme in Bucuresti care folosesc OpenOffice cu succes pentru ce au de facut.
  Insa mi se pare de prost gust sa cataloghezi un soft “prost” doar ca e free si unii utilizatori nu sunt in stare sa-l foloseasca cum trebuie. Folosind logica MS, toata lumea ar trebuie sa foloseasca doar Office pentru document/calcul tabelar/prezentari, Oracle pentru baze de date, fiecare amarastean sa-si ia doar Rolls Royce (ca ala e cel mai sus) si asa mai departe.
  Am folosit OpenOffice, mi-am facut treaba cu el. Acum folosesc MS Office pentru ca firma la care activez este partener MS si este foarte OK financiar sa achizitioneze licente.

 3. Nu exista “Softul X e mai bun decat soft-ul Y.”, ci “X e mai bun ca Y in urmatoarele cazuri particulare:a,b,c , si Y e alegerea potrivita in cazurile: d,e,f”.

  Eu folosesc suita Microsoft pentru ca firma pentru care lucrez foloseste Microsoft. Dar, nu pot sa nu fiu un pic ofensat de unele argumente aduse de Microsoft.

  “Formatare aiurea cand exporti MS Word” – Aloo, dar unde am optiunea de a salva in formatul OpenOffice cand dau Save as pe un document Microsoft? Microsoft nici macar nu suporta asta. Deci, Microsoft SUCKS ca nici macar nu suporta formatul OpenOffice…sunt ironic evident, dar intelegeti de ce argumentul lor e de 2 bani.

  “Deschide Excel de 10 ori mai repede” – serios ? Am colegii de la Dept. de contabilitate care primeau Excel-uri create prin export-uri din unele programe de Conta care introduceau “_” pe fiecare celula din Excel, sa arate ca un tabel. Lasand la o parte idiotenia exportului in sine, cu MS Excel 2007 stateam cate 10 minute sa imi deschide unul. OpenOffice mi-l deschidea in 30 de secunde.

  Sunt de acord la afirmatia: “Ms Office creste productivitatea”, fiindca intr-adevar, lumea este obisnuita cu interfata. Explicatia este ca pentru opensource, dept. de Marketing e inexistent.

 4. OpenOffice este o mizerie sinistra, fara suparare. Ca om dependent de suita office (copywriter & all), am folosit chestia aia timp de vreo 4-5 luni continuu, la fost agentie. E groaznic, cu toate updateurile la zi. Aparent diferentele sunt mici insa micile rahaturi se aduna intr-un asemenea hal (de la replace-uri aiurea la faptul ca drag & dropul nu merge ca lumea in PowerPoint), incat spre final preferi sa arunci banii in curul Microsoft. Macar aici stii pe cine injuri.

  Culmea, am folosit Open Office si Star Office sub Linux si tot cu aceeasi impresie am ramas…de treaba facuta pe jumate, de imitatie ieftina in loc de alternativa viabila (AbiWord imi era mai simpatic).

 5. Softul e la fel ca haina, ti-l achizitionezi petru ce iti trebuie. Nu o sa iti iei ghete cu crampoane pentru o miuta in spatele blocului, sau tenisi de carpa pentru o tura iarna la munte! Asa si cu softul, il alegi pe cel care se potriveste!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: