home to blog Lovitura de stat, Dictatura, Romania 2012

Lovitura de stat, Dictatura, Romania 2012

Am intrat foarte putin pe twitter in seara asta, iar in 5 minute am vazut trei titluri care spun acelasi lucru: Lovitura de stat, Dictatura, Ponta da o lovitura de stat. Si aceste titluri sunt strigate urias de toata presa.

Una dintre masurile de azi a fost aceea de a muta Monitorul Oficial in subordinea Guvernului. Guvern care este condus  de Ponta , care in momentul de fata face ce vrea. Si prim ministru care nu se intelege cu presedintele Basescu. Daca vreti o paranteza, de prin 2008 presedintele nu se intelege cu primul ministru, o fi vreun semn?

Oricum, o data cu trecerea Monitorului Oficial la Guvern presedintele nu mai are nici un drept. Pentru ca de obicei presedintele semneaza decrete, iar in constitutie scrie asa:

ARTICOLUL 100
(1) În exercitarea atribuţiilor sale, Preşedintele României emite decrete care se publică în Monitorul Oficial al României. Nepublicarea atrage inexistenţa decretului.

(2) Decretele emise de Preşedintele României în exercitarea atribuţiilor sale prevăzute în articolul 91 alineatele (1) şi (2), articolul 92 alineatele (2) şi (3), articolul 93 alineatul (1) şi articolul 94 literele a), b) şi d) se contrasemnează de primul-ministru.

Drept urmare, atat timp cat presedintele nu poate face nimic, iar primul ministru nu ii semneaza, cam e degeaba.

In alta ordine de idei, lovitura de stat este exemplificata prin faptul ca atat Antonescu (care habar n-are sa vorbeasca), cat si Ponta (care isi baga picioarele in curtea constitutionala) ignora legile si functionarea acestei tari pentru ca nu le covine lor sau scotand scuza in fata ca vezi doamne aia sunt influentati politic. Ma repet, nu le covine lor, nu ca ar fi cineva influentat politic. Si daca ar fi influentat politic ce, sunt in functie, exista alte cai sa ii abordezi. Si ca sa exemplificam mai citim din constitutie:

ARTICOLUL 145
Judecătorii Curţii Constituţionale sunt independenţi în exercitarea mandatului lor şi inamovibili pe durata acestuia.

In schimb articolul 147, litera C, zice urmatoarele:

(4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

Si acum sa revenim la stirea cu unde s-a mutat Monitorul Oficial.

Pe langa asta, faptul ca Parlamentul a votat o lege prin care Curtea Constitutionala este irelevanta, nu ii face decat sa fie si mai ipocriti si mai idioti. A se nota, pe baietii astia i-ati votat voi. Acum ce vreti sa faca pentru voi? Credeti ca fac ceva? Din contra.

Nu de alta, dar legea indexarii pensiilor si salariilor a fost respinsa exact de parlamentarii care au propus-o, nu de catre opozitie.

Si mai era un cuvant pe care l-am vazut prin presa: mafie. Pe asta va las sa-l comentati voi.

 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “Lovitura de stat, Dictatura, Romania 2012

 1. de obicei ma abtin de la a reactiona la subiecte politice, dar aici nu pot sa nu zic: ai foarte mare dreptate!
  chiar nimeni nu observa aceste abuzuri? nimeni nu poate face nimic? pentru ca vad ca astia fac ce vor, de capul lor…

 2. De precizat si ca CCR-ul a declarat neconstitutionala legea votului uninominal pur iar USL punand monitorul oficial sub Guvern, amana publicarea pana dupa alegerile parlamentare. Adica la alegerile parlamentare vom vota uninominal “pur” iar smecheria asta de lege le aduce USL-istilot in procent de peste 80%.

  Iar tot ce ai zis e adevarat, eu am completat. Ca sa nu mai zic ca demersurile de suspendare a Presedintelui sau validare a rezultatului referendumului nu mai trebuiesc avizate de Curtea Constitutionala dupa noua miscare a USL.

 3. Ale dracu abuzuri, numa’ acu se vad, cand convingerile noastre nu se mai potrivesc cu puterea.

  Dictatura de facto de 4 ani de zile a partidului marlanului n-a vazut-o nimeni.

 4. o sugestie: OUG-ul de mutare a MO la Guvern a fost publicat abia pe 30 iunie, deci pana pe 30 iunie a fost la Parlament. ar fi interesant de mentionat parlamentarul in “grija” caruia s-a aflat MO, pentru ca acolo s-au facut manariile cu ordinea publicarii. Si parlamentarul cu pricina nu-i de la USL .. ci de la prietenii secreti poate .. hmm…

 5. Fratilor ! ce nu a reusit Iliescu sa faca la cealalta guvernare va face acum.Nu e o problema ca-l dau jos pe Basescu,dar e problema ca-si bat joc de noi .Daca nu vom iesi in strada sa-i oprim va fi vai de mama noastra,mai rau decat pe vremea lui Ceausescu.Cel putin pana acum era opozitia dar astia pun mana pe putere de nu mai are nimeni ce face.Pacat ca oamenii destepti nu se baga in politica sau poate sunt deja plecati din tara.Oameni buni,in strada!!! Daca nu facem nimic,ne meritam soarta pentru ceea ce va urma!Cred ca am fost lasi destul,ar fi cazul sa ne amintim ca provenim dintr-un popor viteaz !Sa nu ne mai lasam calcati in picioare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.