home news LIVE Piata Universitatii

LIVE Piata Universitatii

Basescu la Universitate, baie de multime.

Transcriptul discursului si poze … mai jos.


“Ne intalnim din nou dupa doi ani si jumatate, intr-un loc …. Am inteles mesajul dumneavoastra, va asigur ca voi face ce este bine pentru tara. Se pare ca pana se indeplinesc toate formalitatile, lucru care se va intampla luni la Curtea Constitutionala, inca sunt presedintele in functie al Romaniei. Va rog sa intelegeti ca in aceasta seara, nu voi avea un discurs electoral.
Dupa ce incepe campania, voi spune adevarul acestei guvernari.
Va asigur ca nu voi abandona poporul roman. Pentru ca probabil in perioada urmatoare vor fi foarte multi oameni care or sa apara la televizor sa va spuna tot felul de povesti, va rog sa fiti convinsi ca in activitatea mea de presedinte nu am incalcat constitutia, iar presiunile pe care adresea le-am facut pentru ca guvernul sa isi faca treaba, le-am facut pentru ca in calitate de presedinte al romaniei am obligatia sa reprezint interesele celor care m-au ales.
In presedinte …
Pana in momentul in care a aparut decizia curtii, am avut o pozitie rezervata, nu aveam dreptul sa fac presiuni, dar dupa ce comisia constitutionala a dezmintit toate cele 19 puncte ale comisiei voiculescu, am avut convingerea ca nu am de ce sa cer scuze nimanui. Daca hotararea CC ar fi aratat ca am avut o singura abatere de la respectarea constitutiei, as fi mers azi in parlament si as fi cerut scuze poporului roman. Dar avizul CC a aratat ca nu am facut altceva decat sa ii servesc pe romani.
Atat timp …

Inainte de a ne desparti, doar ca sa mergem acasa, am rugamintea … am marea rugaminte la dumneavoasta, ca intalnirile noastre, sa se desfasoare cu calm, civilizat … nu este permis ca intalnirile noastre sa degenereze in acte de violenta. Forta poporului se vede la vot, aceasta este modalitatea de a ne manifesta intr-o democratie.

Va … ( alclamatii … )

Dragii mei, sunteti dintre aceia care m-ati votat de 3 ori pana acum. … […] cu siguranta vom avea ocazia sa ne intalim la vot pentru a 4-a oara.

Va promit ca incepand de dupa predarea puterii catre Dl. Vacaroiu. …. nu vom . … ne vom intalni ori de cate ori o sa doriti pentru a discuta despre guvernare, despre ce trebuie facut in continuare. Va asigur ca dupa ce voi reveni in functia de presedinte voi avea acelasi mod de a vorbi deschis, de a spune ce nu functioneaza, si de a incerca de a proteja atat cat voi putea independenta justitiei. Unul din obiectivele indepartarii Monicai Macovei si al votului de azi din parlament, este accesul la schimbarea procurorilor. Este ceea ce eu si dumneavoastra protejam.

Am obligatia sa va rog …. ( jos Tariceanu se striga )

O sa va rog sa ma scuzati pentru lucrurul pe care am refuzat sa-l fac, probabil daca as fi acceptat sa negociez cu partidele care astazi au votat modul in care sa se desfasoare lucrurile mai departe in administratia centrala, astazi nu as fi suspendat. Nu am facut-o nu o voi face si ma intorc la popor.

Va rog mult, sa ne manifestam in liniste, civilizat, pentru ca electoratul meu este electoralul care vrea romania moderna. O romanie moderna este o romanie in care toti au dreptul sa isi exprime opiniile. Eu voi respecta orice opinie daca sunteti sustinatorii mei adevarati. Va rog sa aveti puterea specifica unor democrati sa respectati toate opiniile …

Si eu va iubesc!

Vreau sa mai vedeti un prieten >> Stolojan >>

Va multumesc, mult, va doresc o seara placuta, si mergeti acasa linistiti si va garantez ca voi fi in continuare presedintele vostru, presedintele romanilor!

Basescu paraseste piata Universitatii pe jos, insotit de SPP, dand autografe, salutand si multumind multimii.

. .  . . . . . . . . .

13 thoughts on “LIVE Piata Universitatii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.