home to blog La psiholog

La psiholog

Am fost ieri la psiholog.

Ce mi-au placut au fost incurajarile colegilor cand am plecat de la munca … in final te mai linistesti si tu, ah … foarte bine, de ce ai nevoie de psiholog? si asa mai departe.

Ce nu mi-a placut, a fost atmosfera. O casa, care se numea si clinica de psihologie si relaxare. Hai sa descriem: casa lunga, portocalie, cu interfon la poarta, cu camera video, cu gard, inauntru cu gresie pe jos, ceva flori, ceva femei trecute de prima tinerete si muzica de relaxare. Ma duc, salut, ii spun unei tipe ca sunt acolo pentru o sedinta de evaluare, din fericire a fost gratis si ma invita sa stau jos. Pe un scaun. Necomfortabil. Intre timp, lumea forfotea pe langa mine, adica secretara, cu o tipa, cu un nene si cu o tipa blonda inspre 40 de ani. Toate cu sanii mari. Povesteau despre copii, despre alocatia de copii cum ca nu se mai primeste pe credit card ci doar la posta, iar nenea era disperat ca de ce nu mergea netul. O tipa i-a citit de pe registru ca nu merge din cauza ca routerul  nu e setat corespunzator si ca merge doar pe un singur calculator.  Intre timp nenea a sesizat caldura degajata de caloriferele fierbinti si a cerut oprirea lor.

Dupa vreo 10 minute, tipa blonda inspre 40 de ani, m-a invitat sa o urmez. Am avut senzatia ca ea era matroana cladirii si ca o sa primesc un tratament relativ special numai daca platesc foarte bine. Mi s-a recomandat (nu i-am retinut numele) ca fiind directorul clinicii si … m-a intrebat cum ma numesc, ce varsta am si cu ce ma ocup. Dupa care a fost simplu si la direct: ce problema am?
Adica eu daca ma duc la psiholog trebuie obligatoriu sa am o problema. Adica nu`s normal, trebuie sa sufar cu capul, trebuie sa fac ceva. Buuun … hai sa trecem peste frustrarea asta si peste faptul ca ma uitam ca prostul in oficiu la ce discutau individele astea si continui sa ii expun lui tanti chestii. Cum ca lucrez in industria online (!?!?@!?!), cum de unde am aflat de clinica lor – de pe net. De unde de pe net? Nu stiu, mi s-a zis de asta, mi s-a trimis linkul, am venit. Cum ca stau toata ziua pe calculator si asa mai departe.

Dupa care au aparut reprosurile, din partea lui tanti psiholog. Ca de ce stau atat pe calculator, ca nu trebuie sa mai deschid calculatorul si cand vin acasa, ca nu trebuie sa mai tastez atat. WHAT?! Din asta traiesc tanti, daca stau pe calculator si lucrez pe calculator, imi primesc salariu. Ce ai vrea sa fac? Sa stau sa traiesc la fel ca tine? Sa pacalesc oamenii sa le zic ca au o problema? Ah da … asa ar fi mai bine cred.  As putea sa va spun voua ca aveti o problema, care este problema voastra, cum sa o rezolvati si cum sa veniti la mine pentru consiliere – orice fel de consiliere.

Discutia a continuat intr-un mod constructiv si din cauza faptului ca eu vorbeam coerent si cursiv tanti doctorita a fost la un punct de a spune, pai … si de ce ai mai venit la mine, ca tu n-ai nici o problema? Insa a preferat sa spuna ceea ce ei ii convine. Pai … sa stiti ca o sedinta va costa 70 de lei daca veniti doar dumneavoastra si 90 de lei daca veniti amandoi. Sedinta! Daca cumva nu sunati cu o zi inainte sa contramandati intalnirea, sedintele se taxeaza.

Drept urmare trebuia sa o sun azi sa ii spun ce si cum pot eu sa vin la sedintele de psihologie. Ceea ce n-am facut. Pentru ca … viata e frumoasa cand e roz. 😉

26 thoughts on “La psiholog

  1. Topic din 2007, eh, de ce sa nu scriu si eu 😛
    Rapsody, mai sunt psihologi care fac tot ceea ce vrei tu. Exemplu: Sora mea 😀 In schimb nu itzi pot da detalii de contact pt ca are cabinetul in Roma, Italia.
    Si daca chiar ar fi sa te intereseze, poti gasi si psiholog si in Romania, care sa te intrebe “Despre ce vrei sa vb azi?” si nu “Ce problema ai?”
    O zi buna.. pentru cine o sa mai caute pe google psiholog si o sa dea peste postul asta 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: