home to blog Isteria iPhone4

Isteria iPhone4

Aseara am fost in oras ca sa surprind isteria lansarii iPhone4. Chiar daca pana acum el a mai fost lansat si de  Orange, aseara a expirat contractul de exclusivitate al acestui operator, astfel incat iPhone4 se poate gasi de acum la toti operatorii la diverse preturi.

Nu-mi explic cum da Cosmote 3G atat timp cat n-are licenta de 3G pe reteaua 226-06, dar voi reveni asupra acestui aspect.

Si pozele.

13 thoughts on “Isteria iPhone4

 1. Cosmote a cumpărat Zapp tocmai pentru a avea licența lor 3G. Licența este pe companie. Pot să implementeze acum fără probleme. De fapt cred că oferă deja.

  1. eu stiu ca NU le-a apropbat ANRC-ul (sau cum se mai cheama asta) asta. Si ca NU le-a aprobat asta in mod expres!

   Adica cosmote s-a ofticat ca n-a primit licenta 3g si a cumparat zapp. Acum anrc-ul a vazut asta si a zis ca nu are voie cosmote sa foloseasca licenta zapp pe reteaua cosmote. Iar cosmote s-a apucat sa vanda zapp deci, dar branduit cosmote. contractul tot cu zapp se face, conectarea se face tot pe zapp.

   1. Link or it didn’t happen. Nu de alta da’ caut de vreo 10 minute (yeap, în loc să muncesc :D) chestia asta cu ANRC-ul. Eu știu c-au cumpărat prin 2008-2009 Zapp-ul, a durat ceva pâna când au pregătit rețeaua și de prin 2010 oferă servicii 3G în banda 2100.
    Ce-i drept, din 2010 ANRC-ul (sau cum se mai cheama ăsta 😀 ) a permis utilizarea benzilor 900/1800 si pentru servicii 3G. Chestie care ar fi putut să-i ajute pe ăștia de la Cosmote acu’ 3-4 ani când nu aveau licența pentru 2100.

   2. citez de pe net:

    Saptamana trecuta, Comisia Europeana a propus deschiderea frecventelor radio alocate exclusiv serviciilor de telefonie mobila GSM pentru operatorii altor variante de comunicatii wireless, precum serviciile de generatia a treia (3G). Pentru piata romaneasca, acest lucru va permite operatorului Cosmote sa ofere servicii 3G in banda destinata pana in prezent doar GSM-ului (3G functioneaza pe 2.100 Mhz).

    “Intrucat Cosmote este operator GSM, detinand o licenta de utilizare a frecventelor pentru furnizarea de retea si servicii GSM, atat in banda de 900 MHz, cat si de 1.800 MHz, acesta va putea beneficia de oportunitatea creata prin decizia Comisiei pentru a furniza servicii 3G”, ne-a declarat Dan Georgescu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei. “Nedobandirea de catre Cosmote a licentei 3G la ultima licitatie nu il impiedica pe operator sa furnizeze servicii 3G in benzile de 900 MHz si 1.800 MHz, acesta putandu-si exercita dreptul deja acordat de utilizare a frecventelor in benzile respective, in conditiile implementarii deciziei Comisiei Europene in tara noastra”, a adaugat presedintele ANRCTI. Deocamdata, oficialii operatorului grec se arata rezervati in declaratii: “Cosmote analizeaza posibilitati de a oferi tehnologie de ultima generatie in vederea diversificarii portofoliului existent de servicii de date si multimedia. Propunerea Comisiei Europene este binevenita, pentru ca ne-ar extinde gama de optiuni in aceasta privinta”. Pe de o parte, operatorul verde se gandeste la o licenta WiMAX (singuri sau impreuna cu RomTelecom). Pe de alta parte, inca este in desfasurare procesul cu fostul IGCTI, intentat dupa afisarea rezultatelor de la ultima licitatie 3G, in urma careia au castigat RDS si Telemobil. Nu de aceeasi parere cu ANRCTI sunt si reprezentantii Orange, care sustin ca “serviciile 3G vor trebui furnizate, ca si pana acum, de operatorii care detin licenta”. Opinie care ne lasa sa intelegem ca va fi un adevarat razboi intre unii operatori si autoritati.

    si mai caut

 2. Hmmm, puteai sa mai dai si pe mine, am fost imediat dupa pilot si am zis scurt si cuprinzator:
  Buna ziua, sunt Camionagiu, vechi client al Vodafone, au incercat unii sa ma fure si n-au reusit, ba chiar mi-am bagat toata compania aici. Da, sunt camionagiu, fiul meu e camionagiu, fiica-mea, in fine, si ea la autobaza, o familie de garajisiti. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.