home to blog Incredibil! Vom avea autostrazi

Incredibil! Vom avea autostrazi

Am vazut astazi un document al Guvernului care spune, spera el, ca pana in 2022, Romania va avea autostrazi. Harta lor grosso modo, este asta:

vom-avea-autostrazi

Acum, eu nu inteleg grosimea dungilor de pe harta. Adica de la  Bucuresti la Constanta vom avea trei benzi pe sens? Sau raman la doua. Atunci de ce e mai groasa decat Bucuresti-Pitesti? Bucuresti-Pitesti va ramane intr-o singura banda?

In alta ordine de idei e minunat ca se face autostrada pana la Alexandria. Ah, Alexandria e din judetul Teleorman? Isi face Dragnea autostrada pana acasa. Clar! Dragnea, el singur si atat.
Pentru ca altfel nu inteleg de ce nu am avea o autostrada pana la Giurgiu. Acolo unde, intamplator, total intamplator exista construit un pod peste Dunare. Pod care e pentru masini si face masinile sa mearga intre Romania si Bulgaria pe deasupra Dunarii, pe deasupra apei. Nu stiu daca ati fost pe acolo sau vizualizati conceptul, dar masinile trec pe deasupra apei, nu se uda si nici nu se ineaca. Asa ca la Giurgiu ar fi fost nevoie de o autostrada, ca sa poata trece masinile mai usor podul ala, sa poata ajunge mai usor la Giurgiu, la Ruse, la Bucuresti sau unde vor ele. La Giurgiu, nu la Dragnea acasa. Dar poate nu vizualizam noi conceptul. Adica daca ai un pod pe Dunare deja construit, de ce i-ai mai face si o autostrada pentru el, e suficient sa fie podul acolo, singur. Nu?

Si tot in alta ordine de idei, mi se pare magnific ca se construieste autostrada intre Galati si Braila. Ca sa intelegeti. Intre Galati si Braila, din centrul oraselor, de la kilometrul zero sunt 21 de kilometri. Ceea ce inseamna ca ce?  Orasele alea sunt direct lipite. Pentru ce le faci autostrada? Mai bine le faci o strada de sase benzi pe sens si doua tramvaie, sa fie toata lumea fericita. Bine. Asta se poate face si prin investitii de nivel local, pentru ca e colea. Adica se vad cu ochiul liber unii pe altii. Nu sunt in alta tara sa aiba nevoie de vama. Ah, Braila parca era in Muntenia si Galati in Moldova nu? Adica sunt dusmani de moarte nu?

galati braila

Si autostrada aia va pleca de unde? Din mijlocul orasului sau de la 3 kilometri de la marginea lui si se termina cu 3 kilometri inainte de urmatorul oras?

Dar e bine. Pe hartie vom avea autostrazi. De la Bucuresti la Dragnea acasa si de langa Galati pana la Braila.

Va intrebati ce autostrazi are Romania acum? Pai incercati sa puneti degetul pe harta, sa le descoperiti de fapt.

autostrazi-romania

Si dupa ce ati facut asta, intorceti-va la prima poza si manifestati-va parerea in comentarii.

 

Update: Orasul Salaj va fi si el construit, asa cum apare pe harta. Nu stiu ce vor face cei doi locuitori din Zalau.

5 thoughts on “Incredibil! Vom avea autostrazi

  1. Piticule pana la Alexandria sunt 85 de KM din care 65 pe o singura banda ! De paste am facut 4 ore pe aia 65 de KM ! Nu stiu daca vreodata ai mers 50 de KM bara la bara dar nu iti doresc. 2 benzi nu inseamna neaparat autostrada ! Dar la cate tiruri circula pe drumul respectiv pe care poti ajunge la Ruse prin Giurgiu sau la Craiova… si mai departe la Timisoara. Asa ca nu prea cred ca isi face Dragnea autostrada !

  2. Intre Galati si Braila mai greu cu autostrada ca nu prea e loc la Galati. In plus mai este si Siretul intre, deci trebuie si un pod mai de doamne’ ajuta.

  3. între 1883 şi 1887 s-au construit 9288 km de drumuri, iar între 1973 şi 2013 au fost construit 546 km. Cinci sute patruzeci şi şase de kilometri de drum în 40 de ani. Asta înseamnă că vom ajunge la prima valoare în 672 de ani. Glorie generaţiilor viitoare !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.