home to blog Gramatica limbii romane, inexistenta pe internet

Gramatica limbii romane, inexistenta pe internet

Incercand sa caut ceva despre prepozitia la pe google, am aflat ca nu exista absolut nimic acolo despre limba romana.  Atunci trai-ti-ar academia romana, voi ce mama dracu faceti acolo studii academice aprofundate? Dar nimeni nu publica pe internet nimic pentru limba asta?

Drept urmare nu exista pe net NIMIC despre regulile de scriere corecta a limbii romane. Nici un profesor de scoala generala n-a avut chef si nici inspiratia sa publice in format electronic, pe net, cum trebuie sa se scrie corect. Drept urmare, pe net gasim crima si pedeapsa.

Si atunci nu pot sa vin sa atrag atentia ca aceasta  formulare e gresita si ca ar fi trebuit sa fie scrisa corect: Basescu raspunde intrebarilor, pentru ca nu pot argumenta cu nici un link, cu nici o pagina, cu nici un site, unde am putea gasi exemple de scriere corecta in limba romana.

Si asta in 2011.

 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

24 thoughts on “Gramatica limbii romane, inexistenta pe internet

  1. În afară de “Diacritica”, in care limbajul de pamflet poate adesea să inducă în eroare pe aceia care au nevoie doar de nişte îndrumări, un site foarte util este http://scri.ro/. Pe lângă aceasta, “marii bloggeri” ar putea sa se facă şi ei utili, renunţând la limbajul argotic şi încercând să devină nişte exemple pentru cei care sunt dezorientaţi în privinţa folosirii corecte a limbii române. Sau poate limbajul argotic are rolul să ascundă chiar dezorientarea lor ?!

  2. Uite un blog util: http://www.literparc.ro/
    Se muncește… pentru a-l aduce acolo unde spui tu: „cum trebuie să se scrie corect” și nu numai, pentru că el se vrea mai mult decât un blog de ortografie… Suntem „mici” deocamdată, dar urmează să creștem și noi! Și sperăm să ajungem acolo unde trebuie: la răspândirea și pe Internet („pe linie dreaptă”) a unei gramatici… nu neapărat normative. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: