home to blog Google cumpara Motorola, revolutia telefoanelor a inceput

Google cumpara Motorola, revolutia telefoanelor a inceput

Dupa ce au produs primul lor telefon pe infrastructura HTC si al doilea pe infrastructura Samsung, Google s-au decis: au cumparat Motorola pentru 12 miliarde de dolari. O nimica toata pentru Google, salvarea de la inchidere pentru Motorola, dar si singura solutie de dezvoltare ulterioara a companiei.

La inceputul anului cand Motorola s-a spart in firme separate, tocmai pentru a eficientiza costurile eram sigur ca divizia de mobile se va vinde cuiva. Ramanea de vazut cui, iar azi am aflat: Google.

De Motorola ma leaga o istorie indelungata. In negurii timpului, in a 3-a zi de connex, am pus mana pe primul telefon mobil: motorola StarTac. Cu D520 m-am delectat o perioada te timp pana cand bateria lui mai tinea 5 minute si astfel incat foloseam Duracell. Dupa care acest telefon mi-a fost furat, eram ferm convins ca hotul l-a aruncat la gunoi ca n-a putut sa-l vanda, asa ca stau linistit.

Acum e de vazut nu ce va face Motorola in continuare, ci cum va gasi Google solutia de a implementa tot ce le trece prin cap intr-un telefon. Apple pazea, iti va tremura coada rau de tot. Iar ceilalti producatori de telefoane pe android vor trebui sa vina cu solutii mai bune decat Google, nu vor mai sta acum sa copieze iPhone-ul.

Si nu stiu de ce am impresia ca din toata treaba asta cel mai sifonat va iesi Microsoft, daca nu vor scoate ceva din parteneriatul cu Nokia. C’mon, Nokia nu mai produce telefoane de mult, ar cam trebui sa scoata un smartphone pe piata.
Sper insa sa nu se repete  aceeasi poveste cu symbian-ul, care a fost adoptat de o scara mult prea larga de telefoane mobile si a ajuns sa mearga la fel de prost pe toate.

5 thoughts on “Google cumpara Motorola, revolutia telefoanelor a inceput

  1. Telefonul meu actual e un Motorola Defy și prin acest terminal, zic eu, au ieșit puțin din rahat. Rămâne de văzut ce au de gând cei de la Google să facă, poate în acest fel update-urile la Android vor veni mai repede, știe tot posesorul de Motorola cât de greu vin update-urile la ei :-).

  2. yey…cred ca e cea mai buna veste pe care am auzito de ceva vreme in ceea ce priveste telefoanele mobile….
    am fost satul sa aud cum nenorocitii de la apple da in judecata tot pentru ca au inceput sa piarda teren in fata celor de la Android

  3. Ultimul telefon lansat de Nokia a fost acum aproximativ o luna, cam mult timp de la ultima lansare. Cred, defapt sigur, ca nokia are cele mai multe telefoane lansate pe piata.

  4. Cu aceasta ocazie Google a preluat si vreo 25.000 patente detinute de Motorola. Asta ca sa suplineasca faptul ca au pierdut 6.000 patente detinute de Nortel care le-a fost suflat de sub nas de Apple. Ceilalti producatori care folosesc Android o sa inceapa sa se teama un pic mai mult decat Apple care are propriul soft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.