home to blog frica de liniste

frica de liniste

una din putinele chestii ce le apreciez la Bucuresti e agitatia. Faptul ca aici toata lumea alearga, faptul ca toata lumea se impinge, faptul ca e un freamat continuu, faptul ca se aud masini, trafic, caldura, aere conditionate, claxoane, telefoane, muzica, manele, faptul ca bate vantul puternic, faptul ca la Unirii niciodata n-ai loc sa arunci un ac.

Mi-e frica de liniste. Cand eram mai mic, nu puteam sa adorm daca in capul meu nu ascultam radio. Asa dormeam eu bine, asa puteam sa visez. Nu ma trezeam decat la momentul potrivit.  Acum, nu pot sa dorm daca calculatorul meu e oprit. Daca n-as auzi ventilatoarele care sa zumzaie constant as fi atent la tot soiul de zgomote ce vin din afara sau din casa, sau de pe casa scarii sau de oriunde.

Linistea o percep ca pe o singuratate dureroasa. Daca e liniste inseamna ca ceva este in neregula, inseamnac a ceva nu functioneaza, inseamna ca … ceva este… fara suflare …  Daca e liniste inseamnac a ori s-a intamplat ceva grav, ori e linistea de dinaintea furtuii.

Scriu pe blog iar televizorul merge din intertie, atragandu-mi atentia doar o stire violenta sau o imagine care rupe.

7 thoughts on “frica de liniste

 1. nu e asa dude. exact, dar exact ca tine gandeam cand am venit in constanta. cum naiba sa las eu vitanul, dristorul, si sa ma duc in linistea aia. ei, acum nu m-as muta definitiv in bucuresti nici batut.

 2. si eu sunt pentru zgomot,agitatie,haos,aglomeratie 🙂

  am trait in Braila 18ani cu gandul la Bucuresti:D acum de fiecare data cand plec mai multe zile din bucuresti ma plictisesc rau de tot, mi se face dor de el (stiu ca sunt poate printre cei 1% care gandesc asta:P)

 3. Mie de asta imi era frica atunci cand m-am mutat in bucuresti (in septembrie) – de agitatie. Teoretic nu imi placea, locul meu de vis e o curte la tzara, unde sa stau cu laptopul pe wireless si sa aud ciripit de pasarele.
  Totusi am observat ca si agitatia asta are beneficiile ei: oricand ai ceva de facut. Si ma refer la multe tipuri de activitare, shopping, clubbing, evenimente, si alte chestii. Sunt curios cat voi rezista in Buc:p

 4. #arhi
  este foarte simplu sa spui ca bucurestiul e agitat si sa spui ca nu te-ai muta aici niciodata..
  In general este un spectacol pentru toate simturile …
  Si din nou in general, linistea este pentru persoanele care vor sa fie cu vidu’ din capul lor sau care nu au intamplari care sa ii faca sa doreasca a nu-si auzi gandurile.
  #piticu
  Ce spui tu cu calculatoru deschis imi aminteste de bunicul meu care adormea numai cu radioul deschis, iar eu ca nepot constiincios i-l stingeam. Imediat se trezea, ma bodoganea si ii dadea drumul din nou… Il consideram un batran nebun , numai ca acum se pare ca linistea insemna si pentru el singuratate cu gandurile ce nu ii dau pace.

 5. si mie mi-e frica de liniste. si de singuratate. si totusi… Bucurestiul e un oras care te instraineaza de oameni. asta e calitatea lui principala si de netagaduit: te claustreaza intr-o carapace pe care, vrei-nu vrei, trebuie sa o porti, altfel nu ai cum sa supravietuiesti in acest oras de mancatori (de kkt)…

 6. imi aduci aminte de un pasaj dintr-un roman.soldati care luptau ani si ani la rand…..si deodata intervine armistitiul…..desi teroretic ar trebui sa se bucure – ei strang armele in continuare in maini k si cum pacea le-ar lua jucariile si rostul de a trai! jucariile tale sunt ventilatoarele si unirii! fara curent electric si in baragan,ai fi doar un alt nefericit……bazzzzzzzzz bazzzzzzzzz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: