home to blog E nasol

E nasol

Sa protestezi pe ploaie e nasol. Sa iesi in strada la 7 grade celsius ca sa strigi acolo jos guvernul rezulta intr-o raceala serioasa, care va costa mult dupa aceasta treaba.

Din tot protestul asta nu-mi place in schimb sloganul Salvati Scoala Romaneasca. Sa salvam scoala de ce? De cine? Ar trebui sa salvam scoala de profesorii dezinteresati care n-au chef de lucru. De profesorii care vin la scoala doar ca sa aiba cu cine sta copii la ora? De profesorii care nu isi supravegheaza copii si nu le ofera oportunitati, astfel incat astia sfarsesc prin baruri sau cu cine stie ce alte activitati curiculare, contrare scolii, iar la finalul liceului sunt niste someri geniali. Ah si pentru dotarile din scoli de la nivelul anilor ’70.

Pentru asta ar trebui sa protesteze zic eu. Nu pentru salarii si ca n-au cum sa-si achite ratele la plasme, pentru astea sunt meditatiile. In schimb, atunci cand scoala romaneasca va deveni competitiva si vor exista competitii intre unitatile de invatamant si calitatea si renumeratia profesorilor va creste exponential.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “E nasol

 1. 🙂 Mi-a placut.
  Nimeni nu vorbeste despre subiectul asta incomod. Vezi Doamne CUM sa-i luam peste picior pe profesori? Vai, dar ei sunt fabulosi!
  Da? Ia sa ne uitam putin in jurul nostru, si sa comparam putin generatiile ce-au iesit de pe bancile liceelor acum 10 ani, sa zicem, cu cei care ies acum. Generatia “Pla3he, pooop, xoxo, ‘besq”.
  Astia sunt roadele muncii lor. Daca ar fi sa fie evaluati pe criterii de performanta(asa cum suntem, majoritatea) ar fi vai si-amar de ei.
  Dar nu, noi le plangem de mila. Ma gandeam…oare cum ar fi sa am lunile de vacanta pe care le au ei? Dragut, cred.
  Hai sa plangem. Pt ca da bine pe sticla.

 2. Fain articol. Si ai mare dreptate. Se plang de salarii dar nu zic la nimeni cati bani iau pe meditatii. La fel si in cazul medicilor. Iau salarii mici, dar fara un mic “cadou” nici nu se uita la tine.

  @Dorian – Daca bugetarii (toti nu doar profesorii) ar fi evaluati pe criterii de performanta ar fi jale. E normal comportamentul si rezultatul muncii lor. Nu exista obiective, evaluare, bonusuri pe baza de performanta. Toti iau acelasi salar indiferent ca unul nu face nimic si ala de langa el munceste de rupe. Si atunci ala ce munceste normal ca zice “da ce eu is mai fraier. Luam acelasi salar, pai sa facem aceeasi munca”. Si de obicei alegerea nu este ca amandoi sa munceasca

 3. E dificil ca daca parintii i-au crescut loaze, nu intotdeauna ii poate corecta profesorul. Ce-i drept, nu strica sa incerce totusi 🙂

 4. Esti cu capu frate?
  Cum dracu vrei sa se descurce un profesor cu 625 lei/luna si cheltuieli de transport de 400 lei pe luna? Sa nu ceara salarii? Poate ar fi bine sa lure pe degeaba. Sa educe plozii prost crescuti imbuibatilor. Esti ciudat amice….
  Cat despre plasme…
  Te admiram intr-o perioada, da cred ca esti dezinformat… sau obtuz?

 5. Cristi, data aceasta exagerezi si generalizezi. salariile profesorilor sunt jenant de mici. exista materii de care elevii nu sunt interesati ptr meditatii. deci, acei profesori nu isi pot suplimenta veniturile. oricum, meditatiile sunt un al 2-lea job, motiv ptr care nu vad de ce ar trebui ca primul sa fie prost platit. nu poti sa faci minuni cu niste copii din viata carora parintii sunt absenti ( prea mult timp petrecut la birou de teama pierderii locului de munca sau plecati in alte tari)iar slaba pregatire a dascalilor de acum este cauzata si de aceste salarii mici. cei tineri si pregatiti au ales deja sa lucreze in alte domenii decat sa cerseasca salarii decente. au ramas cei in varsta, comozii, cei slab pregatiti si cei pasionati de meseria la catedra.

 6. mda…chiar voiam sa-mi pierd putin timp si sa-ti amintesc care e diferenta dintre un grup de oameni (motivati sau mai putin motivati de salarii) si un sistem. dar nu cred ca am cu cine. din scrisul de mai sus rezulta fara indoiala ca esti prost rau.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: