home to blog Draga Mircea, pot sa te ating?

Draga Mircea, pot sa te ating?

Pot sa te ating, pot, pot? Sa ma laud si eu ca am atins o vedeta? …

Pe mine ma minuneaza cum oamenii isi aleg idoli. Ma mira criteriile pentru care vedetele lor ajung sus si sunt mentinuti acolo pe perne de puf. Nimeni nu se intreaba de ce, nimeni nu priveste mai departe, da acesta idolul nostru, sa-l preamarim.
Nu ii intereseaza iarasi daca primesc ceva sau nu de la omul pe care il preaslavesc, dar ei sunt sclavii lor savurandu-i fiecare secunda din simtire. Si toti se comporta ca o turma. Ei sunt sectantii care isi venereaza zeul, daca cineva incearca sa spuna ceva de zeul lor, indiferent ce, acestia sar in gura lor sa ii omoare, sa ii decimeze. Oricine trebuie sa le lase zeul neatins, neprihanit, asa cum il vad toti. Nu prea poti sa ceri explicatii pentru acest tip de comportament. Ma duc mai mult in gandire si vad ca asa este construit omul, sa isi aleaga o zeitate pe care sa o venereze, tocmai pentru faptul ca nu o cunoaste si nu stie ce face acea persoana (fie ea si Dumnezeu).

Iar asa cum Dumnezeu a poruncit:

calea pe care Israel, încrezându-se în Dumnezeu, a putut să meargă, pentru egipteni a devenit un drum spre moarte. Apele s-au adunat la loc. Caii şi carele de luptă, toată oastea faraonului, s-au scufundat în valuri.

Exod: 14- 15.

Asa si aici, daca zeul, vedeta, mentorul sau orice individ din asta venerat gratuit declara ceva toata lumea il va urma orbeste fara sa se gandeasca o secunda la ce a declarat. Asa aveau loc in anii 90 sinuciderile in masa, asa i-a scos Basescu pe oameni la Universitate, asa o sa vedem si in continuare cate unul care va veni si va manipula astfel masele. Partea frumoasa e ca spre diferenta de ala de sus, toate celelalte vedete isi parasesc fanii mai devreme sau mai tarziu. Si in contrast cu exemplul de mai devreme, niciuna dintre ele nu face nimic pentru cei care-l venereaza.

Uite de asta au succes tabloidele si scandalurile, pentru ca sunt ieftine, pentru ca nu cer explicatii, pentru ca nu ofera explicatii, sunt ele si atat. Fara drept de apel, fara nimic. O tzatza, un cur, o stire bomba si atat.
for the love of music.

Later: daca am fost prea subtil, pacat. Iar mie putin imi pasa de instrumentele de masurare ale valorilor. Eu sunt superior.

35 thoughts on “Draga Mircea, pot sa te ating?

  1. Badea e placut pentru ca isi permite cu nerusinare sa spuna ceea ce am vrea noi sa spunem. E uneori idiot, uneori geniu, ca de… e om. Si nu inteleg ce aveti cu el. Mai ales cand 80% din ceea ce spune e adevarat. Asta e doar un razboi tampit. Mircea Badea nu ii suporta pe cei de dimineata de la Radio Guerrilla ( Craioveanu si Drobo ) si nici nu prea se are bine cu Carcotasii. Ei bine mie imi plac mult toti ( pe carcotasi nu ii am asa de mult la inima ). Pana acum cativa ani Badea mi se parea un idiot, dar de cand e Gura Presei il urmaresc de cate ori am ocazia. Acum… gandeste-te… de ce as citi blogul tau? Cat de penibil e sa te iei de un om care injura parlamentarii care au adus Romania unde e acum? Sau tu crezi ca stam pe roze?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: