home to blog Draga Adobe

Draga Adobe

Rulez un i7 Q740 cu 4 GB RAM, 500 GB hdd Samsung, Nvidia GT 435 cu Windows 7 x64 cu licenta si Premiere Pro. DELL XPS15 Brace Yourself .  Care sunt cerintele minime ca in 2011 Adobe Premiere Pro sa-mi editeze un clip de 9 minute in 1080?  Nu de alta dar pe site la Dell exact asta zice.

Mai mult decat atat, m-am apucat sa editez un video, pe care mi l-a primit in timeline dupa 10 minute si am primit intai asa :

Mi-a zis ca ar fi gata in 20 de secunde, apoi ca …

e gata in 4 minute. Drept urmare m-am apucat sa scriu articolul asta. Acum imi zice ca e gata randarea in 10 minute, ba nu 11. Si nimeni nu a venit sa modifice nimic. Si am zis randarea, nu exportul a 9 minute de video, pe care sper sa le scot in 1080.

Daca las windowsul deoparte si pun un OSX cu Final Cut pro, iese Steve Jobs din spital si vine la mine sa bem o bere sa-mi arate cat de misto se utilizeaza resursele, procesorul si hardware-ul calculatorului.

De ce vreau video in Full HD? Pentru ca suntem in 2011, pentru ca am un monitor de 32” la care prefer sa-mi vad orice imperfectiune decat sa ma chinui sa vad ceva pixelat.

Brace Yourself

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

13 thoughts on “Draga Adobe

 1. Sunt multe ecuatii la mijloc. Eu fac editari de 1080 pe o rasnita cu vegas si merge exceptional. Filmele sunt la 1080, dar calitatea medie.

 2. Eu nu cred ca windows 7 stie ce este ala un i7 si nici Adobe-ul nu-l cunoaste, prin urmare il trateaza ca atare. Performantele procesorului nu cred ca folosesc acum prea mult daca nu sunt aplicatii care sa-l utilizeaze. Personal cred ca un quad-core se descurca mai bine. Si este posibil ca si hard-diskul sa fie o problema daca are 5400 rpm.

 3. Cei de la Adobe s-au grabit sa-si recomande produsul pentru HD 🙂 Ori nu stie Adobe sa gestioneze resursele computerului tau, ori n-au fost sficienti cei 4GB de ram. Dar se poate sa fie si alti factori la mijloc.

 4. Nu pot sa cred ca te-ai chinuit sa faci filmuletul Full HD. Am incercat si eu dar… am renuntat repede cand am vazut cum se misca calculatorul de la atatea “duble” 🙂

  1. nu da duble calculatorul meu.
   e state of the art. e al mai dotat din cele mai dotate de pe dell.com la ora actuala 🙂

   deci nu`i de la mine.

   bineinteles ca mi-a mers sa fac prostia aia de video cu widnows movie maker … windows movie maker … in 1080 …

   1. Eu lucrez cu Sony Vegas Pro pentru editare film. Se misca mult mai rapid decat Adobele, poti sa-l incerci si tu cand ai chef, e chiar misto 😉

 5. dupa cum spune si numele, adobe premiere pro e pt uz profesional. prin urmare, el editeaza 1080p (randeaza si exporta) foarte natural daca formatul de 1080 este unul suportat de adobe premiere (si aici intra cam toate formatele fara compresie video). daca tu ai filmat 1080p cu aparatul foto sau cu un handycam care ti l comprima direct cu h.264 sau alt codec mpeg 4 sau mai stiu eu ce, el o sa trebuiasca sa faca simultan 2 lucruri. sa ti l decomprime (din h.264 in formatul lui de 1080 si in acelasi timp sa ti aplice efectele puse de tine pe footagul decomprimat). deci, adobe premiere nu este facut sa l folosesti acasa sa ti editezi filmuletzele video din vacanta. pt asta exista sony vegas, ulead video si cred ca mai sunt si altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: