home to blog Dovada

Dovada

Au aparut in blogosfera la Arhi, la Visurat, la Zoso, la Oradeanul vesti ca am doua masini.

Iata dovada. Am tinta pusa sus, vreau sa fiu bobby voicu si mai mult decat atat.

Luna asta mi-am inchis cardul de credit, pentru ca nu mai aveam nevoie de el. La ce imi trebuie un card fara limita de retragere daca n-am la ce sa-l folosesc.  In schimb am ramas oripilat cand i-am vazut pe altii ca isi cumpara mancare de pe cardul de credit. Adica esti atat de idiot incat nu mai ai bani din salariu, dar ai card de credit cu dobanda de 25% (acum s-a marit mult prea mult undeva la 40 – 50%) si consumi de pe cardul ala de credit intr-o veselie luandu-ti tot ce iti pofteste inima de la magazin.
Si pe mine m-au amuzat oamenii astia in continuu. Pentru ca in vara trebuia sa ajung la niste nunti am purces la cumparaturi in magazinele de specialitate. Nu stiu cati v-ati cumparat costume in ultima perioada dar au niste preturi atat de prohibitive incat mai bine te duci si bei doua luni si dormi in santz in fiecare seara decat sa iti cumperi costum. Ma rog, revenind, mi-am luat un fel de costum si la casa ma intreba, platiti cu cardul? Zic da … si scot cardul de debit. Langa mine un individ isi cumparase doua tricouri folosind cardul dee credit si platindu-le in rate. (adica iti iei un tricou, nu platesti nimic acum, platesti mai tarziu cu rate si dobanzi).

Ba si totusi … ce sa-mi iau astfel incat sa-mi fac credite, sa mor de foame, sa platesc bancile pana imi vine rau si sa ma tarasc de pe o zi cu alta mergand cu metroul si lasand masina in parcare pentru ca n-am bani de benzina sau sa umflu o roata.
As putea sa-mi iau o casa, dar mai greu asta pentru ca ori banca nu iti aloca credit, ori vanzatorul fuge ca dracul de tamaie cand e vorba sa vii cu bani de la banca si nu in sac. (btw daca vinde cineva ceva … )

As putea sa-mi iau ultima smecherie de laptop de pe piata, sau ultimul calculator aparut. Asta inseamna rate pe 4 ani pentru un laptop sau calculator. Pacat am cumparat deja un super calculator cu doar 2 mii de lei. Deh, daca lucrezi in it si stii ce sa cumperi.

As putea sa-mi iau o smecherie de telefon, iphone ca are toata lumea buna, sau nu stiu ce LG shine.

As putea sa-mi schimb masina, sa-mi iau un jeep, ca sa nu simt gropile. Dar nu o am mica ca sa compensez cu asta.

Si ce … astea mi-ar face viata mai buna? Cu ce ?

18 thoughts on “Dovada

  1. cum faci tu diferenta intre card de debit si card de credit?
    nu exista logo sau design specific pt fiecare.
    doar daca esti atat de obsedat incat sa stii ce culoare si design are fiecare card de credit/debit de pe la banci.
    chiar si asa nu ai putea sti cu certitudine care cu ce cumpara deoarece spre ex eu pe cardul de debit am limita de overdraft (devenind astfel un card de credit), iar la un card de debit poti avea fonduri suficiente pe el incat sa nu intri pe limita de credit…
    e o prostie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: