home to blog Disperatii dupa bani gratis

Disperatii dupa bani gratis

A venit Nokia, a venit ditamai investitorul si a deschis o fabricutza langa Cluj. Oficialii au fost draguti, le-au oferit facilitati, le-au facut drum, curent electric, toate cele trebuincioase pentru o fabrica noua, la standarde europene. In schimb pe langa fabrica sunt pamanturile oamenilor sau ale bisnitarilor.

Drept urmare sunt oameni care au cumparat pamanturi acolo iar acum se chinuie sa le vanda la preturi astronomice. De ce? Pentru ca a venit Nokia la Cluj si poate marketing managerul nu vrea sa stea intr-un apartament superutilat in centrul Clujului ci poate vrea sa stea la 3 minute de fabrica, sa se poata trezi cu juma de ora inainte de programul de munca si sa ajunga lejer la serviciu.

Drept urmare fiecare om din comuna Jucu se considera acum un fericit, de parca Dumnezeu i-ar fi pus mana in cap. Si totusi inginerii de la Nokia n-au cumparat case in comuna aia. Ei prefera sa faca drumul din Cluj, sau din alte parti pana la fabrica. Nici macar Nokia n-a cumparat case acolo. Dar localitatea e scumpa, pentru ca scrie Nokia pe placuta de la intrare.

Iar Nokia n-are nici o legatura spirituala cu locuitorii acelei comune.

5 thoughts on “Disperatii dupa bani gratis

  1. Cei din Jucu sa profite pana pot de Nokia ( desi nu prea vad cum … ) ca peste 5 ani parca si vad fabrica mutata in Rep Moldova …

  2. nu e singurul exemplu, poate cel mai evident. la craiova se intalneste acelasi fenomen, in jurul locatiei uzinelor ford. in timis au circulat zvonuri legate de o viitoare fabrica mercedes langa ortisoara, iar speculatorii au pus deja mana pe terenuri. acum vor sa le vanda scump, dar vor ramane cu ele, pt ca asteptata investitie mercedes la timisoara se va mai lasa asteptata multa vreme de acum incolo. pe siteruile de imobiliare e plin de asemenea exemple, amuzante.

  3. Eu nu înțeleg de ce sunt oamenii luați de proști când e vorba de terenuri/case. În satul Jucu, condițiile nu sunt nici mai bune, nici mai rele decât în alte locuri la țară. Deci nu merită să dau triplu pentru pământ. Lângă fabrica propriu-zisă, nu știu de ce ar vrea cineva să își ia casă. Cu ce ar ajuta faptul că ești perete în perete cu Nokia. Ai avea semnal mai bun la mobil? Ți-ai lua telefon mai ieftin? Deci, nu merită nici în cazul ăsta să dau triplu prețul. Țăranii însă, speră. Pot să spere mult și bine, o să rămână cu pământul lor pe cap.

  4. Scrii generalităţi, Piticule! Ia spune-mi şi mie cum adică “Nokia n-are nici o legătură spirituală cu locuitorii acelei comune”? Dar Nokia cu locuitorii cărei comune este legată spiritual? Foarte greoaie cuvintele!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: