home news Din nou UTI, din nou PMB

Din nou UTI, din nou PMB

Primaria Capitalei a adoptat in final proiectul netcity, cel mai mare proiect de fibra optica din sud-estul Europei.

Surprinzator sau nu reteaua ingropata de fibra optica, va fi realizata de catre … ati ghicit UTI.
Drept urmare, n-avem decat sa ne asteptam din 2009 la internet mai scump, la telefonie mai scumpa, la servicii care pica si vor fi remediate in termenul limita specificat in contract( termen ce bineinteles va fi mare, ca asa e frumos), sau … poate se va intampla ca pe autostrada soarelui: se va fura fibra optica si … ok … buna ziua.

Ca sa intelegeti daca n-ati citit deja, toate retelele de date din Bucuresti trebuie sa se ingroape. Drept urmare, lucrarile le va face UTI, urmand ca sa inchirieze fibra optica, largime de banda sau transport firmelor de profil. Drept urmare, tu ai net de la Astral, iar netu tau va circula prin fibrele ingropate ale UTI nu pe stalpi. Iar UTI stim cum functioneaza atat timp cat folosim RATB, cartele de acces in institutii, camere video si securitate la metrou si televiziunea cu acelasi nume.

Un articol detaliat aici

8 thoughts on “Din nou UTI, din nou PMB

 1. Eu ştiu că providerii de net plătesc acum chirie la Electrica
  pentru cablurile de pe stîlpi.
  Nu văd nicio informaţie despre preţul chiriei pe care o va cere UTI. De unde tragi concluzia că va creşte preţul la net?

 2. il va creste UTI: vrei sa plimbi date? plateste la mine! Nu vrei? … plimba ursu! aia va fi situatia.

  evident vor urla guri, se vor bate tobe (degeaba), spaga va astupa urechile primariei.

 3. Eu tot ce stiu despre UTI e ca are exclusivitate pe transport de date in Portu Ctza, si tot ce trece pe acolo trebuie sa treaca prin liniile UTI. Si sincer, merge mai mult decat infect:( (o linie rtc adsl 4mbps merge la nivel de 1.5, si in oras aceeasi linie merge la nivel de 3-3.5)

 4. Nu aveti idee ce vorbiti…proiectul NetCity poarta numele firmei care se va ocupa de administrarea retelei.UTI nu are absolut nici o treaba inafara de executie.NetCity va fi o firma ca si Astral ca si RDS etc…Parerea mea e ca este un proiect bun prin care vom reusi sa scapam de zecile de firme care iti aduc in casa pe la usa sau pe la geam zecile de cabluri.In ultima vreme tot vad articole pe Internet cum ca UTI a facut nu stiu ce sau face nu stiu ce..dar ganditi-va..mai exista vreo firma ROMANEASCA care sa aibe tupeul sa se bage la niste lucrari pentru BUCURESTI pentru noi romanii???Nu e totusi bine ca avem oameni capabili sa fac astfel de lucruri?

 5. Nu e vorba de nici o mandrie, e vorba de o companie care stie foarte bine cum sa manipuleze lucrurile in favoarea ei… de ce a fost singura companie care a putut plati garantia de licitatie? – din cauza pretului umflat al licitatiei, special creat probabil.
  De ce nu sunt si alte companii, romanesti sau din straintate implicate in astfel de proiecte majore cu statul? Oare e Uti chiar singura companie capabila sa le faca pe toate, chiar daca prost?
  Se stie prea bine ca nu tot ce fac este de buna calitate sau la timp, iar provenienta din fosta securitate e un semn de intrebare in plus. Intr-adevar, sa fim demni noi romanii ca tot securistii nostri ne fura in continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.