Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ieri intr-un acces de curiozitate am intrebat pe Google plus la ce il foloseste lumea. Asta dupa ce am observat ca interactiunile mele au scazut mult. Si ma intrebam daca am ramas eu, doar eu acolo sau sunt si altii. Asa ca am intrebat.

 

Apoi am intrebat acelasi lucru si pe Facebook

Teoretic ar trebui sa trag concluzia ca Google Plus este inca un mediu emergent, ca inca mai trebuie sa creasca si ca nu sunt acolo cei care trebuie sa fie. Totusi a trecut ceva timp de cand s-a lansat, iar zilele trecute se laudau cu o cifra mare de oameni (nu mai stiu exact daca 90 de milioane sau 100, nici n-am chef sa caut), drept urmare sunt deja maturi. Dar nu sunt fun.

Daca e sa le comparam, Google plus este reteaua de socializare serioasa, sobra, in care trebuie sa scrii corect, implicit sa dai share doar lucrurilor de calitate si celor care conteaza, in timp ce Facebook este playground-ul internetului. Aici ai copii, aici ai fetite, aplicatii tampite si jocuri. Pe Google plus daca faci asa ceva, deja esti marginalizat.

Tu la ce folosesti Google Plus? Dar Facebook?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 Responses

 1. Pavel

  Eu credeam în G+, poate că încă mai cred, dar Google ar trebui să respecte acele reguli de ei impuse, nume adevărat şi interzis la spam. Am raportat astfel de conturi şi ele încă mai există. Pe fb nu se întâmplă aşa ceva.

  Reply
 2. Laura

  deci la intrebarea despre/de pe Google+ ti-au raspuns doar domni, la cea despre/de pe Facebook, doar doamne.

  Reply
 3. Mike

  O “parere” interesanta depre ce este G+ si unde vrea sa ajunga este aici. Probabil de asta jocurile au fost introduse dupa lansare, mai mult ca o cerinta a utilizatorilor…
  Eu vad G+ mai mult ca o platforma orientata business, locul de socializare al celor ce folosesc mail/docs/calendar/apps/etc. In plus ideea cercurilor de prieteni te ajuta sa filtrezi mult mai bine continutul, lucru care ajuta din nou partea business – dai mai departe doar colegilor si/sau prietenilor si/sau familiei…
  De aici mai e doar o problema de timp, romanii inca nu au asa mare incredere in cloud sau prefera sa foloseasca solutii interne.

  Facebook e mult mai simplu de utilizat (asta si pentru ca toata lumea s-a invatat cu el), si probabil are o acoperire “comerciala” mult mai buna … asta pentru ca marea masa a utilizatorilor de facebook inghit foarte usor orice fel de reclama si fac click pe aproape orice (inclusiv pe diverse pagini de spam, etc…).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.