Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dupa valul de unfollow si block de ieri, de care am aflat abia astazi, trebuie sa vin cu o precizare simpla. Contextul discutiei de ieri era asta:

De altfel sa mergi la teatru e un lucru chiar remarcabil. Si asta din cateva motive. Orice piesa de teatru in Romania e atat de misto incat ramai impresionat dupa vizionare, biletele pentru piesele de teatru se gasesc destul de dificil, la piesele de teatru ajung doar persoane care vor sa vada o piesa de teatru.

Din fericire nu vei vedea intr-o sala de teatru pe cineva care mananca seminte, popcorn, bea cola si ragaie. Acolo vei vedea oameni la costum, fete parfumate,  coafuri dragute. Asa ca daca vrei sa urci in loja inaltei societati trebuie sa te duci la teatru. Si nu faci asta pentru ca e o fita sau pentru ca ar fi la moda. Niciodata n-a fost. E un stil de viata, nu aparte, ci civilizat si corect.

De alfel nu vei vedea la teatru pe cienva care se inghesuie sa intre mai repede in fata ta, pe cineva care nu isi tine locul, care vrea sa te ridice de pe scaun, cineva care intarzie si trece prin fata ta, dar nici chistocuri aruncate pe jos, imbranceli, cuvinte nasoale la intrare, povestiri despre cine ce basina a tras nu stiu unde.

Vrei sa fi civilizat si sa te bucuri de cultura si sa vezi un spectacol infinit mai misto decat la cinema? Dute la teatru! Fii deasupra celor care se duc la cinema si participa la piesa de teatru pentru ca piesa de teatru se intampla in fata ta, in acelasi aer, nu e proiectata pe o panza sau un perete.

Nihasa se duce la FITS – Festivalul International de Teatru de la Sibiu 2011. Ma oftic ca nu reusesc sa ajung si eu (sau mai stii), dar ii astept parerile sale despre piesele de teatru pe care le va vedea. Andrei se duce la teatru in Bucuresti (norocosul, are bilete), tu te duci la teatru? Unde si de ce?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

One Response

 1. Malina

  Trebuie sa te contrazic putin… Mie imi place si merg constant la teatru. Dar sa stii ca nu e chiar asa organizata, eleganta, confortabila si prietenoasa atmosfera cum spui tu.
  Exista oamenii care se si te imbrancesc la intrare si la iesire, exista oameni care inca nu isi pun telefoanele pe silent, care mai si raspund in timpul piesei… Care vorbesc in timpul piesei, care comenteaza… Care vin in trening la teatru (dar, oricum, eu nu vad vestimentatia ca fiind un element important cand mergi la teatru)
  Intr-adevar, daca faci o medie, gasesti oameni mai civilizati la teatru decat la cinema, dar mai avem destul de invatat si aici.
  Toate lucrurile pe care le-am mentionat mai sus le-am vazut si trait la mai multe teatre, nu doar la unul singur: Comedie, National, Metropolis, Bulandra etc.
  Oricum, eu voi ramane in continuare fan teatru si voi recomanda mereu piesele bune!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.