home to blog Demisia, Alegeri Anticipate! Hai!

Demisia, Alegeri Anticipate! Hai!

Am fost prins zilele astea si n-am apucat sa comentez evenimentele politice din Romania de zilele astea. Si sunt simple, le voi traduce aici pentru cei care n-au chef sa le caute si sa le inteleaga. Pe scurt, Parlamentul si-a votat o lege prin care alesii devin intangibili in fata justitiei. Adica acestia daca fura, omoara, fac ce vor, iar nimeni nu ii va putea trage la raspundere. Yey! Sa tot fii parlamentar.

Pe de alta parte, au mai scos o nazbatie: sa fie eliberati din puscarii toti cei care au pedepse de sub 7 ani. Pe bune? Adica omori pe cineva si nu faci puscarie?

parlamentul

Moise Guran punea poza asta ieri pe blog. Poza care ar trebui reluata si pe care ar trebui sa o cunoasca toata lumea.

De fapt, voi va dati seama ca in timp ce opinia publica e stresata cu Rosia Montana, Pungesti si alte prostii de genul asta, parlamentarii isi fac legi pentru ei?

Zicea cineva aseara ca nu e posibil ca Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti sa isi manifeste pareri cu privire la politica interna a Romaniei. Partial are dreptate. Dar ambasada are tot dreptul pentru ca o data ei sunt principalii nostri creditori, adica ne-au dat bani. Doi, pentru ca altfel Romania s-ar transforma instant intr-un alt Iran sau pentru ca Afganistanul n-ar fi prea departe de noi.

Basescu zicea adineauri ca Parlamentul ar trebui dizolvat. Pai ce mai asteapta? Sa treaca legea sau sa nu treaca?

Apropo. Inca una de ieri, auzita la radio azi dimineata. Tot parlamentarii au votat o lege prin care insulta si calomnia devin penale. Cu alte cuvinte daca zic de un parlamentar ca e bou, pot face puscarie. Chiar daca ala e chiar bou.

Dar stai. Pentru astea nu iese nimeni in strada. Ca romanii sunt atat de indolenti si superficiali incat ei cred ca aceste lucruri nu ii afecteaza. Pai si atunci de ce ati votat USL?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Demisia, Alegeri Anticipate! Hai!

 1. Bine ca se iese in strada pentru Rosia Montana, dar pentru probleme care chiar sunt de interes national nu iese nimeni. Cum sa-i lasam sa faca asemenea gogomani? Cum?!

 2. Pai de ce dezinformezi, piticule?

  Nu protejeaza criminalii,violatorii etc, aia raman in puscarii, ci se protejeaza doar pe ei, coruptii.

 3. Ba exact pe criminali, violatori si in final pe (scuze de cacofonie) PENALII lor ii protejeaza acea lege…
  Au dat legea cu acele prevederi legate de calomnie…nici macar presa care e direct vizata nu a reactionat cum trebuie, au fost reactii europene in schimb…a iesit cineva in strada?
  Nuuuuu!
  Iesim impotriva Rosia si impotriva Chevron ca e misto…taranul lupta impotriva “clasei exploatatoare”…parca mai erau unii acum vreo 20 si ceva de ani care foloseau aceleasi expresii…sa fii fost comunistii???
  Hmmmmm, “cine nu cunoaste istoria, e sortit sa o repete”!!!

  Eu unul nu vreau sa revenim la comunism sau la o forma similara!

  Dar daca proiectele americane, canadiene, europene sunt judecate de strada si de interese politice si nu de specialsti si nu indrazneste nimeni sa-si asume o decizie (buna/rea), atunci inseamna ca nu mai avem nicio sansa sa evoluam, din contra suntem toti la proteste si ni se rupe de ce se intampla cu tara asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.